YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
Belediye Başkan A. Adayı Osman Biçer, “İlçemize Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde hizmet etme gayesindeyim”

Belediye Başkan A. Adayı Osman Biçer, “İlçemize Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde hizmet etme gayesindeyim”

Eski AK Parti Yozgat İl Genel Meclis Üyesi ve Eski Özel Harekât Polisi Osman Biçer, yerel yönetimdeki deneyimi ve önceki görevlerinde gösterdiği başarıları halkın beklentilerini anlamak, Yerköy’ün sorunlarına etkili çözümler sunmak ve kapsayıcı bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek amacıyla aday adaylık başvurusu yaptığını söyledi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Yerköy Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Yerköy ilçesine farklı bir belediyecilik anlayışı kazandıracağını belirten Osman Biçer, “Allah nasip eder, Sayın Cumhurbaşkanımız ve büyüklerimizin takdiri, hemşerilerimizin desteği ile Belediye Başkanı seçildiğim takdirde, güzel Yerköy ilçemize ve vatandaşlarımıza farklı bir belediyecilik hizmeti sunacağız” dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde Yozgat’a yapılan önemli yatırımların devamını sağlamak amacıyla aday adayı olduğunu, belediyenin öz kaynaklarını yapılacak bir planlama ile Yerköy’ü daha güzel ve daha kalıcı eserler bırakmak için bu yola çıktığını ve ilçenin gelişmesi, eğitimin gelişmesi, ekonomi ve sosyal hizmet alanlarında yapmayı planladığını belirterek, Yerköy’ü daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Biçer, “2014 – 2019 Yılları Arasındaki Hizmetlerim”

Yozgat İl Genel Meclis Üyeliği görevi esnasında gerek Yerköy ilçe merkezi olsun gerekse köylerine yapılan birçok başarılı projede imzası olduğunu ifade eden Osman Biçer, “Göreve geldiğimizde yalnızca 6 köyümüzde kilit parke taşı varken görev süremizde 60 köyümüzün tamamına kilit parke götürdük. Yalnızca 3 köyümüzün mezarlıkları korunaklı iken görev süremizde 60 köyümüzdeki mezarlıkların tamamının tel örgüyle çevrilmesini sağladık. Tüm köy yollarımızın asfaltlanmasını ve önceki asfalt yollarının 2. kat asfalt ile yenilenmesini sağladık. Köy yollarımızın sıcak asfalt ile buluşması için Akpınar köyünden başlayan köy yolunun sıcak asfalt ile yenilenmesi sürecini başlattık. Su deposu olmayan yerlere su deposu inşa edilmesini, artık kullanılmaz hale gelen depoların yenilenmesini sağladık. Köylerimizde ilk defa mobil sisteme geçirilmesini sağlayarak yaşanan su sıkıntılarının giderilmesine öncülük ettik. Bazı köylerimizi pilot uygulama seçerek güneş enerjisi sistemlerini köylerimizle tanıştırdık. Üzerinden aynı anda ancak tek bir araç geçebilecek, yıpranmış olan, dar ve eski köprülerin 2 araç geçebilecek şekilde genişletilmesini ve yenilenmesini sağlayarak olası kazaların önüne geçtik. Köylerimizin tanımadığı çocuk oyun parklarını 60 köye de kurulmasını sağladık. Büyük köylerimiz için taziye çadırları tedarik edilmesini sağladık. Bazı büyük köylerimizde artık kullanılmayan okulların tadilatını gerçekleştirdik, iç ve dış tasarımını düzenleyerek hemşerilerimizin kullanımına sunduk. Böylelikle bu köylerimizde düğün salonu, sosyal salon, taziye evi gibi eksikliklerin giderilmesine katkıda bulunduk. Camilerimizde ve imam lojmanlarımızdaki bakımsızlıkları tespit ederek bakıma ihtiyaç olan binaların tadilatlarını gerçekleştirdik, bazı köylerimizde bu binaları yeniden inşa ettik, ilçe merkezimizdeki kaymakamlık binasının ihalesinin yapılmasını ve hizmete alınmasını sağladık. Yeni yapılan hastanenin üniversiteye ait arsasının Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesini sağladık, ilçe merkezimizde bulunan okulların yenilenme sürecinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yetki alanına giren konularda azami gayret göstererek süreçlerin tamamlanmasına katkıda bulunduk. Öğretmenevinin dış yalıtım ödeneğinin ayrılması, ihalesinin gerçekleştirilmesi ve iş bitiminin tamamlanarak ilgili kuruma teslim edilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

Osman Biçer kimdir?

1965 yılında Yerköy’ün Küçük Nefes köyünde dünyaya geldiğini belirten Eski AK Parti Yozgat İl Genel Meclis Üyesi ve Eski Özel Harekât Polisi Osman Biçer, “İlkokul eğitimimi köyümde, ortaokul ve lise eğitimimi Yozgat il merkezinde, yükseköğrenimimi Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladım. Vatani görevimi İzmir ve Ağrı’da yerine getirdikten sonra girmiş olduğum polislik sınavını kazanarak 1988 yılında polis olarak ülkeme hizmet etmeye başladım. 1990 yılında kendi isteğim ile katıldığım özel kurs aracılığıyla Özel Harekat mensubu oldum. Özel harekat polisi olarak 13 yılı Diyarbakır’da olmak üzere toplam 18 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteğimle emekli olarak 2010 yılında memleketime yerleştim. 2011 yılında gerçekleştirilen AK Parti Yerköy ilçe kongresinde ilçe yönetimine girerek 3 yıl ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım. 2014 seçimlerinde hemşerilerimizin ve teşkilatımızın teveccühüne mazhar olarak Yozgat İl Genel Meclisi üyesi seçildim. Görev yaptığım süre boyunca başkanvekilliği görevini yürüttüm. Bu süreçte Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde muhtarların tamamına yakınının desteğini alarak 5 yıl boyunca üst üste birlik üyesi seçildim. Yürüttüğüm görevlerde Yerköy’e, köylerine sayısız hizmet götürülmesinde rol oynamış biri olarak 2019 Yerel Seçimlerinden sonra parti teşkilatımızda görev almaya devam ettim. 2023 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Yerköy Seçim Genel Koordinatörü sorumluluğunu üstlendim. Halen Yerköy’de ikamet etmekle birlikte, evli ve 3 çocuk babasıyım” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji