Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belgesiz konaklamalara ağır ceza: Her ilan için 25 bin TL idari yaptırım

Resmî Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemelerle, belgesiz konaklama işletmelerine her ilan için 25 bin lira idari para cezası uygulanacak. Turizm sektöründeki denetimler sıkılaştırılarak kayıt dışı faaliyetler önlenecek.

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemelerle, belgesiz konaklama işletmelerine her ilan

Resmî Gazete’de yayımlanan Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile turizm sektöründe denetimler sıkılaştırıldı. Turizmi Teşvik Kanunu’na eklenen yeni hükümler doğrultusunda, belgesiz şekilde faaliyet gösteren konaklama işletmelerine elektronik ortamda verdikleri her bir ilan için 25 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Düzenleme kapsamında; belgesi bulunmayan konaklama tesislerinin internet üzerinden tanıtım, pazarlama veya satış yapmasına yönelik yaptırımlar artırıldı. “Belgesiz işletmelerin her bir ilanı ayrı ayrı değerlendirilecek ve cezalar ilan bazında kesilecek.” açıklamasında bulundu Kültür ve Turizm Bakanlığı. Böylece kayıt dışı konaklama faaliyetlerinin önüne geçilmesi ve güvenli turizm ortamının sağlanması amaçlanıyor.

Yasa ile ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre, “Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı saray, köşk, kasır ve tarihi fabrikalarda yapılacak restorasyon çalışmalarında yürütülecek arkeolojik süreç, artık Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.”

KAYNAK : Haber Merkezi