Belgesiz Traktör Kullanan Sürücüye Ceza

İlçe Jandarma Komutanlığı, gerçekleştirdiği denetimler sırasında sürücü belgesi olmadan traktör kullanan bir kişiye idari para cezası uyguladı.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma timleri tarafından yapılan rutin trafik denetimlerinde, 66 … plakalı traktörü kullanan Ş.A. isimli sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi.

Denetimler, özellikle tarım araçlarının güvenli kullanımı için arttırıldı. Jandarma yetkilileri, “Sürücülerin hem kendi hem de trafikteki diğer vatandaşların güvenliği için kurallara uyması hayati önem taşıyor” dedi.

Sürücü belgesiz araç kullanıldığı belirlenince, mevzuat gereği hem sürücü Ş.A.’ya hem de traktörün sahibi olan kişiye toplam 18.677 TL idari para cezası uygulandı. Jandarma, ehliyetsiz araç kullanmanın ciddi bir trafik güvenliği ihlali olduğunu belirterek, bu durumda sürücünün araç kullanmaktan men edildiğini ifade etti.

Jandarma ekipleri, tarım araçlarının özellikle kırsal bölgelerde yoğun kullanıldığına dikkat çekerek denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Ekipler, “Vatandaşlar trafik kurallarına uymalı ve traktör ile diğer tarım araçlarının mutlaka ehliyetli kişiler tarafından kullanılması hayati önem taşımaktadır” uyarısında bulundu.

KAYNAK : Yozgat İl Jandarma Komutanlığı

Exit mobile version