YouTube

  • DOLAR
    %0,31
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,77
Bilim Şenliği başladı

Bilim Şenliği başladı

TÜBİTAK tarafından 2020 yılında ülke genelinde destek almaya hak kazanan 53 projeden biri olan “Bozkırda Bilim Var” projesinin açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanında açılışı yapılan şenlik 3 gün sürecek.

Etkinliğe; Yozgat POMEM Müdürü Zafer Kişi, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, kamu kurum temsilcileri ve okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı konuşmada; Projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Figen Kasap yürütücülüğünde planlandığını belirterek, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından 2020 yılı için destek alan 53 projeden biri olduğunu söyledi.

Projenin, alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerin liderliğinde uygulanacağını vurgulayan Yazıcı, “Toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması amacıyla Yozgat’ımızda  ilk defa 2018 ‘de gerçekleştirdiğimiz   4007 TÜBİTAK Bilim Şenliğinin ikincisini “ Bozkırda  Bilim Var” adıyla bugün başlatmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin ikbal ve istiklalini önceleyerek, göz aydınlığımız çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceriyle donatarak, maziden atiye giden kutlu yürüyüşümüzü sürdürülebilir hale getirmek idealinden hareketle; Halkımızın bilimsel düşünceyle ilgili kanaatinin güçlenmesine, bilim sevgisi ve bilimin eğlenceli olduğuna dair farkındalık kazanmasına katkı sağlamak, Katılımcıların ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfederken,bu yeteneklerini merak uyandırıcı, heyecanlandırıcı ürünlerle beceriye dönüştürmelerini sağlamak. Hedef kitlenin kişisel, sosyal gelişimine ek olarak, eleştirel düşünme, problem çözme, bilim okuryazarlığı, üretkenlik, inovasyon ve sorumluluk gibi becerilerini geliştirmek. Katılımcıların farklı atölye etkinliklerine katılarak, disiplinler arası ilişki kurmalarını sağlamaktır.”dedi.

ŞENLİĞİMİZ 3 GÜN SÜRECEK

TUBİTAK Şenliğinin 3 gün boyunca devam edeceğini söyleyen Yazıcı, “Bilimsel girişimciliği desteklemek için motive etmek ve Mühendislik tasarım becerilerini geliştirmek amacıyla, doğa bilimleri,  STEM, rehberlik, sosyal beceri, akıl oyunları, bilimin doğası, bilimsel gösteriler ve eğlenceli bilim temelli oyunlar gibi 54 atölye çalışması, 6 saha gösterisi ve söyleşi programlarını içeren  geniş bir yelpazeyi kapsamayan şenliğimiz üç gün devam edecektir.  Bu tür şenlikler sayesinde öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedip, bu yeteneklerini merak uyandırıcı, heyecanlandırıcı ürünlerle beceriye dönüştürerek, geleceğin Aziz Sancar’ları, Selçuk Bayraktar’ları olarak  başta Ülkemizin ve Dünya’nın geleceğine yön veren projeleri hayata geçireceklerine olan inancımız tamdır. Bu inançla çıktığımız yolda,  bizlere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Sayın Valimize ve Projemizin hayat geçmesinde emek ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Celal Köse’ye, TUBİTAK Başkanımıza, Rektör Prof. Dr. Sayın Ahmet Karadağ’a, İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, AFAD il Müdürlüğümüze, Üniversitemiz Akademisyenlerine, proje yürütücüsü öğretmen arkadaşıma, Müdürlüğümüz AR-GE birimi ile emek veren yönetici, öğretmen ve öğrencilerimi ile saygıdeğer halkımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından stantlar gezilerek incelendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji