YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,20
Birleşik Krallık’tan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine 1,2 Milyar Euro Finansman

Birleşik Krallık’tan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine 1,2 Milyar Euro Finansman

Yerköy-Kayseri arasında inşa edilecek yeni yüksek hızlı elektrikli demiryolu hattına, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu (UKEF) öncülüğünde uluslararası ihracat kredi kuruluşları tarafından 1,2 milyar euro tutarında finansman sağlanacak.

Bu finansman, Türkiye’nin demiryolu altyapısını genişletme çabalarına önemli bir katkı sağlayarak, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ulaşım ve ticaret bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kredi anlaşması, UKEF, diğer ihracat kredi kuruluşları ve MUFG bankası tarafından sağlanacak toplam 1.2 milyar euro tutarında. Bu anlaşma, Birleşik Krallık’ın Türkiye ile üçüncü kez büyük ölçekli bir ulaşım projesinde iş birliği yapmasına işaret ediyor. Önceki iki proje sırasıyla 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşmişti.

Kredi sözleşmesi imza törenine Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kemi Badenoch da katıldı. Badenoch, Türkiye’nin Birleşik Krallık için büyük iş fırsatları sunduğunu ve yeni ticari ilişkilere imkan sağlayacak görüşmelere başlamaktan heyecan duyduğunu ifade etti.

Proje, Türk müteahhitlik firmaları Doğuş İnşaat, Çelikler ve Özkar’ın oluşturduğu ortak girişim tarafından hayata geçirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin demiryolu sektörü projelerine son üç yılda 6,5 milyar euro finansman sağlandığını belirterek, önümüzdeki 30 yılda Türkiye’nin demiryolu altyapısına 70 milyar dolar tutarında ek yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün de, sürdürülebilir, güvenli, etkin ve verimli bir ulaşım altyapısı oluşturmanın öncelikleri olduğunu vurguladı.

Projeyle, Yerköy-Kayseri arasındaki mesafe 1 saatin altına inecek. Bu sayede, Ankara-Kayseri arası mesafe 2 saate, İstanbul-Kayseri arası mesafe ise 5 saat 15 dakikaya düşecek.

Projenin tamamlanması, Türkiye’nin demiryolu altyapısını güçlendirerek, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ulaşım ve ticaret bağlantılarını güçlendirecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji