YouTube

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %0,61
Borçların taksitlendirilmesinde yeni düzenleme

Borçların taksitlendirilmesinde yeni düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi dairelerine borcu olan mükellefler için taksitle ödeme imkanı sağlayan “Tahsilat Genel Tebliği”nde değişiklik yaptı.

Borçlu, tecil edilerek taksitlendirdiği borcun yüzde 10’unu ödemedikçe “borcu yoktur” yazısı verilmeyeceği şartı, Kahramanmaraş’taki deprem felaketinin ekonomik ve mali etkilerini göz önünde bulundurarak 31 Temmuz’a kadar kaldırıldı.

Bu süreçte, taksitlendirilen borçlarının yüzde 10’unu ödeyen borçlular “borcu yoktur” yazısını alabilecekler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi dairelerine borcu olan mükellefler için yeni bir düzenleme yayımladı. Buna göre, borçlarını ödemede zorluk yaşayan mükellefler, taksitlendirme talebinde bulunabilecekler. Borçlu, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un belirlediği şartlar çerçevesinde borcunu tecil ettirerek taksitler halinde ödeyebilecek.

Talepleri kabul edilen borçlular, vergi borcu olmadıklarını gösterir yazıları alabilmek için taksitlendirdikleri borçlarının yüzde 10’unu ödemek zorunda kalıyorlardı. Ancak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ekonomik ve mali etkileri göz önünde bulundurularak, borcun tamamı ödenmeden “borcu yoktur” yazısı verilmesi şartı 31 Temmuz’a kadar kaldırıldı.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, borcu taksitlendirilen ve başka bir vergi borcu bulunmayan mükellefler, taksitlendirdikleri borçlarının yüzde 10’unu ödeyerek “borcu yoktur” yazısını alabilecekler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji