YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ, 4 yıllık çalışmasını değerlendirdi

Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ, 4 yıllık çalışmasını değerlendirdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ, düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği 2019 yılından bu yana yaptığı 4 yıllık çalışmasını değerlendirdi.

Rektörlük binasında düzenlenen toplantıya; Bozok Üniversitesi Rektörü Ahmet Karadağ, Genel Sekreter Uğur Kölemen ve rektör yardımcıları katıldı.
Bozok Üniversitesini ulusal ve uluslar arası düzeyde daha çok görünür kılmak, güçlü bir kimliğe sahip olması adına “Marka üniversite” yapma gayreti ve çabası içerisinde olduklarını belirten Rektör Karadağ, üniversiteyi topluma katkı yönünde daha güçlü ve gerçekçi kılmak adına bölgesel kalkınmaya yönelik “Endüstriyel Kenevir” projesiyle ihtisas üniversitesi kimliğini elde ettiğini söyledi.

Düşük maliyet ve yüksek verimde sürdürülebilir, çevreci ve yanma verimi oldukça yüksek stratejik bir enerji kaynağı olan biyoetanol üretimi çalışmalarına kenevir selülozü-hemiselilozü esaslı çalışmalara devam edildiğini vurgulayan Karadağ, “Rektörlük başvuru projelerinden biri olan “Endüstriyel Kenevir” alanının 2020 yılı başında Yozgat Bozok Üniversitesinin İhtisas alanı ilan edilmesi ile birlikte bütün biyokütlenin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek ülke ekonomisine kazandırılmasında hem yönetici hem de bir akademisyen olarak destek oluyoruz. YOBÜ adına, proje çıktılarının Üniversitemiz -Sanayi işbirliklerine yönelik hayata geçmesi “Bölgesel Kalkınmaya” yönelik girişimlerin gerçekleşmesi adımlarını sürdürmeye de devam ediyoruz. Üniversitemiz bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan yönüyle de girişimci ve yenilikçi, ülkesine ve insanlığa değer katmada evrensel boyutta değişimleri öngören ve hayata geçiren eğitim anlayışı ile kaliteyi esas alan, bilgi üreten ve üretilen bilginin her düzeyde kullanımıyla değişim, dönüşüm ve gelişim süreçlerini yöneten bir üniversite olmayı görev edinmiştir. Girişimci ve yenilikçi yüzü ile ürettiği bilgiyi paydaşlarıyla ekonomik değere dönüştüren ve insanlığın hizmetine sunan öncü üniversitelerden biri olmaktır. Buna yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji