YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,20
Bozok Üniversitesi’nden “Türk İşaret Dili Eğitimi”

Bozok Üniversitesi’nden “Türk İşaret Dili Eğitimi”

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından işitme engelli vatandaşların sosyal hayatta iletişimlerini kolaylaştırmak, insanlarla diyaloglarında kolaylık sağlamak amacıyla “ Engel- Siziz” projesi kapsamında Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyen kadrosuna yönelik “Türk İşaret Dili Eğitimi” düzenlendi.
İşitme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan projede işaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan akademisyenlere ‘işaret dili sertifikası’ verildi.
Çekerek Halk Eğitim Merkezi işaret dili eğitmeni Cevahir Solmaz tarafından işaret dilinin genel özellikleri, tanışma cümleleri, günlük konuşma dili ve konu başlıklarının işlendiği eğitimde, Yozgat Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyen kadrosunun tamamı işaret dilini öğrendi.
Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Tekin Güler, Meslek Yüksekokulunda görev yapan öğretim elamanlarının tamamının işaret dili bildiğini ve konuşabildiğini söyledi.
Yüksekokul bünyesinde işitme engelli öğrencinin olmadığını ancak ilerleyen dönemlerde olmayacak anlamına gelmediğine dikkat çeken Güler, “Yüksekokulumuza gelecek öğrencilerimize yardımcı olmak ve onların daha iyi bir eğitim almalarını ve toplumun bir parçası haline gelmesini sağlamak amacıyla işaret dili eğitimini aldık. Bunun toplumsal tarafını da düşünürsek ilçemizde ve etrafımızda bulunan işitme engelli kardeşlerimiz ile daha güçlü, sağlıklı bir iletişim kurabilmek ve onların toplumun bir parçası olduğunu hatırlatmak ve bunu onlara hissettirmek için işaret dili eğitimini aldık “dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji