YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek, işte detaylar

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek, işte detaylar

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden çalışan emekliler yararlanamamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere de ikramiye verileceğini açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verilecek.

Yapılan düzenlemeyle, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5000 TL tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

Çalışan emeklilere ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz netleşmedi. Ancak, düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından kısa sürede ödemelerin yapılması bekleniyor.

4,6 milyon emekliyi ilgilendiriyor

Çalışan emeklilere verilecek 5000 TL ikramiye, yaklaşık 4,6 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Bu kapsamda, emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışan vatandaşlar, emekli maaşlarını kestirmeden çalışmaya devam eden emekliler ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, ikramiyeden yararlanacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji