YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Çiçekdağı’nda Sokak hayvanları ıslah ediliyor

Çiçekdağı’nda Sokak hayvanları ıslah ediliyor

Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, kış aylarında sayısı oldukça artan sokak hayvanlarının ıslahı için kolları sıvadı
13122012klinikÇiçekdağı Belediyesi, ilçedeki başıboş köpeklerin halka ve özellikle çocuklara sıkıntı yaşatmasına ve sayılarının artmaya başlaması üzerine hayvan barınma merkezi bulunan Kırşehir Belediyesi ile ortak hareket etme kararı aldı.
Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, “Sokak hayvanları başta olmak üzere vatandaşların da getirdiği köpekleri kısırlaştırma ve ıslah işlemine başlandı.”dedi.
Deniz, Kırşehir Belediyesi ve Çiçekdağı Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen “Mobil; Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat” projesi ile Çiçekdağı’ndaki sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması hasta ise tedavilerinin yapılmasına devam edildiğini ifade etti.
Deniz, yaptığı açıklamada, sokak hayvanların yarattığı tehlikenin önlenmesi ve bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için böyle bir uygulama başlattıklarını ve projenin Çiçekdağı’ndaki tüm başıboş hayvanların toplanmasına kadar devam edeceğini söyledi.
Deniz, “İkili Görüşmeler neticesinde Kırşehir Belediyesine ait gezici Mobil Hayvan Kliniği; bir Veteriner hekim ve profesyonel bir ekiple ilçemize gelerek Belediye binamız yanında bulunan alanda ilçemizde bulunan başıboş hayvanların kısırlaştırılma ve aşılanması işlemlerini gerçekleştirdiler.
Ayrıca; sahipleri tarafından getirilen hayvanların da bütün aşıları ve isteğe bağlı olarak kısırlaştırılmaları yapılarak kimlikleri çıkarıldı.
Her türlü hastalık yayan ve en önemlisi kuduz mikrobu taşıyan bu hayvanların ıslahı konusunda Kırşehir Belediyemizle beraber böyle bir proje gerçekleştirmek istedik. Gerek başıboş hayvanların gerekse sahipli kedi ve köpekler üzerinde yapılan bu çalışmaların faydalı olduğuna inanıyorum.
Bize bu konuda yardımlarını esirgemeyen Kırşehir Belediyesi ve sağlık ekibine, Başıboş hayvanların toplanmasındaki başarılı çalışmalarından dolayı belediyemiz zabıta ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. sayın başkan bu çalışmanızdada örnek bir belediyecilik sergiliyorsunuz ama biz yerköylüleri hiç düşünmüyorsunuz,yerköy böyle şeylere alışkın degil yok yolları yapıyorsun,yok park yapıyorsun ,esnafları geziyorsun valla acıkcası bir yerköylü olarak çicekdaglıları kıskanıyorum haberiniz olsun kabul ederseniz gelecek secimdede yerköyden secelim sizide şu makuz tarihimiz sona ersin bizde gün yüzüne cıkalım

    • belediyenin zaten yapması gereken şeyler bunlar ama nedense gelen yedi giden yedi inş adam akıllı bi şeyler yapılır artık.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji