YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Çiftçiler Arasında Çadır Ağıl Talebine Büyük İlgi!

Çiftçiler Arasında Çadır Ağıl Talebine Büyük İlgi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanacak olan çadır ağıllara yoğun talep var.

Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, çadır ağıllar için bugüne kadar 100’den fazla başvuru aldıklarını belirtti. Çadır ağılların kurulacağı yerin Sorgun’a bağlı köylerden birinde olması gerektiğini vurgulayan Canbolat, başvuru yapacak vatandaşların kurulum yapacakları alanın tapusuna veya kira sözleşmesine sahip olmaları gerektiğini ifade etti.

Canbolat, ayrıca çadır ağılların kurulacağı arazinin 8 x 30 metre ebatlarında, uygun boşlukta ve düz bir zeminde olması gerektiğini söyledi. Eğer seçilen arazi düz değilse, arazi sahibinin düzletme işlemini yapması gerektiğini belirtti. Başvuru yapacak kişilerin aktif bir şekilde maaşlı bir işte çalışmaması da başvuru şartlarından biri olduğunu ekledi.

Çadır ağılların dağıtımının %70 hibe desteğiyle gerçekleştirileceğini belirten Canbolat, katılımcıların tahmini olarak 50 bin ila 55 bin lira arasında bir paya katkıda bulunmalarının beklendiğini ifade etti. Şartları sağlayan 100’den fazla vatandaşın başvurusunun kabul edildiğini söyleyen Canbolat, başvuruların değerlendirileceğini ve başvuru sonucunda hak kazanan çiftçilere telefon numaralarına SMS yoluyla bilgi verileceğini belirtti.

Özetle, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan çadır ağıllara yönelik talep büyük bir ilgiyle karşılandı. Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, başvuruların değerlendirileceğini ve uygun şartları sağlayan çiftçilere çadır ağılların dağıtılacağını bildirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji