YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,54
  • BIST
    %-0,05
ÇORUM ŞEKER’DEN SEZON AÇILIŞI

ÇORUM ŞEKER’DEN SEZON AÇILIŞI

Çorum Şeker Fabrikası yeni pancar alım sezonunu 24 Eylül Cuma günü yaptığı açılış töreni ile başlattı.

Safi Holding bünyesinde yer alan Çorum Şeker Fabrikası’nda yeni sezonda 730.000 ton pancar işlenecek. 100.000 ton şeker, 32.000 ton melas, 180.000 ton yaş pancar küspesi üretimi planlanıyor.

Çorum Şeker’in yeni sezon kampanya törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Garnizon komutanı Per. Kd. Alb. Ferhan Işık, Çorum İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Çorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya, Çorum KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız, Çorum İl Tarım Müdürü Vekili İbrahim Baykal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Oğuzlar Belediyesi Başkanı Muzaffer Yıldırım, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, CHP İL Başkanı Mehmet Tahtasız katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi konuşmasında şunlara değindi; “Belirlenen kotamızın 95.000 ton olmasına karşılık geçen yıl çiftçimizin de desteği ile 115.000 ton şeker ürettik. Bu üretim 1991 yılından bu yana Çorum Şeker tarihinde bir “ilk”tir.

Çorum Şeker’in tarihindeki üretim rekorunu kırdık, şunu özellikle söylemeliyim ki bu rekor Safi Holding için, Safi Ailesi için bir gururdur. Elbette hedeflerimizin, kırdığımız rekorların gerçekleşmesinde çiftçi dostlarımızın alın teri var, en çok emek onların…

Devletimizin verdiği ihracat izni ile geçtiğimiz sezon kota üzeri üretimimizden kalan 19.000 tonun ihracatını gerçekleştirdik. Bu ihracat sayesinde 8 milyon dolar civarında parayı Çorum’umuza ve çiftçimize kazandırdık. Aynı zamanda ülkemizin cari açığının azaltılmasına da katkı sağlamış olduk. Bu yıl da kuraklık olmaz ise ihracat hedefimiz yine aynı rakamlara ulaşmak olacaktır.”

Kampanya dönemi 1500’e ulaşan çalışan sayısı ile Çorum’un en çok istihdam sağlayan firması olan Çorum Şeker Fabrikası’nda yatırım programının büyük kısmı tamamlandı. Sürekli gelişim politikasını izleyen Çorum Şeker Fabrikası’nda modernizasyon, altyapı, makine, ekipman ve otomasyon alanlarında yatırımlarının devam edeceği de belirtildi.

Çorum Şeker’in bilindiği üzere Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir olmak üzere 6 ilde pancar ekimi var. Yaklaşık 135 köy, 2.563 çiftçi üretici ile 117.000 dekarlık alanda pancar üretimi yapılıyor. 730.000 ton pancar işlenecek olan yeni sezonda 100.000 ton şeker, 32.000 ton melas, 180.000 ton yaş pancar küspesi üretimi yapılması planlanıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji