YouTube

  • DOLAR
    %-0,13
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %1,40
Depremde Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Depremde Kaybettiğimiz Vatandaşlarımız Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

21-26 Mart tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan Ormancılık Haftası kapsamında, Türkiye’deki birçok ilde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına fidan dikimi töreni düzenlendi. Çayıralan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yenifakılı İlçesi’nde gerçekleştirilen törene, Yenifakılı Kaymakamı Mehmet Şirin Altay, Belediye Başkanı Soner Yalçın, kurum amirleri, Çayıralan Orman İşletme Müdürlüğü personeli, depremden etkilenerek ilçeye gelen vatandaşlar ve ilçedeki öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık yüz adet çam ağacının dikildiği hatıra ormanına, depremden etkilenen illerimizin yaralarının sarılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu göstermek için “Tek Yürek Hatıra Ormanı” ismi verildi. Etkinliğe katılan öğrencilere piknik alanında yemek ikram edildi ve program sonunda Çayıralan Orman İşletme Şefliği personeli tarafından hediyeler dağıtıldı.

Ormancılık Haftası kapsamında Yenifakılı İlçesi’nde gerçekleştirilen bu etkinliğin yanı sıra, ilçedeki okullarda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çayıralan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Konuklar İlkokulu ve Yahyasaray İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen Orman İşletme Şefleri, orman ve doğa sevgisini aşılamak için öğrencilere ormanın faydaları, orman yangınları ve fidan dikimi hakkında bilgi verdi. Etkinliğin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Ülkemizde son yıllarda sıklıkla meydana gelen depremler nedeniyle, ormancılık faaliyetleri ve hatıra ormanları gibi doğa koruma çalışmalarının önemi daha da arttı. Bu tür etkinlikler sayesinde, doğa sevgisi ve koruma bilinci aşılanarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılması amaçlanıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji