YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Depreminin Etkileri: Konuklar Kasabası Okulu İmam Hatip Ortaokulu’na Taşındı

Depreminin Etkileri: Konuklar Kasabası Okulu İmam Hatip Ortaokulu’na Taşındı

Konuklar Kasabası’nda bulunan okul, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki depremin ardından oluşan çatlaklar nedeniyle kapatılma kararı aldı. Okul, öğrencilerin güvenliği için tahliye edilerek İmam Hatip Ortaokulu’na taşındı.

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli yaşanan iki adet depremin ardından Çayıralan ilçesinde küçük çaplı sarsıntı hissedilmişti. Deprem sonrası Konuklar Kasabası Okulumuzda oluşan çatlakların ardından yapılan ilk kontrolde okulun kapatılması ve tahliye edilmesi kararı verilince Konuklar Kasabasındaki okulu Çayıralan ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu’na statüsü değişmeden taşınmıştı.

MERKEZDE ANAOKULU’DA TAHLİYE EDİLDİ
İlçe Merkezinde uzun süredir Anaokulu olarak faaliyet gösteren okulumuzda yapılan ön incelemelerde okulun tahliye edilmesi kararı çıktı.
1985 yılında Milli Egemenlik İlkokulu olarak eğitime başlayan ardından 2005 yılına kadar ilköğretim olarak devam edip 2005 yılından itibaren Anadolu lisesine olarak eğitim hayatının sürdürüldüğü okul, 2008 yılından itibarende 15 yıldır anaokulu olarak faaliyetine devam ederken, minik öğrencilerimiz burada eğitimlerini almaktaydılar.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi doğrultusunda teknik ekipler okul binasında ilk incelemelerinde sarsıntı nedeniyle hasırlı olduğunu tespit edince hemen okulun tahliye edilmesini önerdiler. İlerleyen günlerde teknik ekip tarafından detaylı olarak inceleneceği ve gerekiyorsa yıkılacağı öğrenildi.

ŞEHİT ALİ MEHMET VUREL İMAM HATİP LİSESİ BİNASINA TAŞINDI
6 Şubat depreminde mevcut binası hasar gören Çayıralan Anaokulu Çayıralan Şehit Ali Mehmet Vurel İmam Hatip Lisesi binasına taşındı.
Çayıralan Anaokulu yeni binasında ziyaret edildi. 6 Şubat depreminde mevcut binası hasar gören Anaokulumuz, Çayıralan Şehit Ali Mehmet Vurel İmam Hatip Lisesi binasının 1. Katına taşındı. Bu kapsamda Çayıralan Anaokulu’na İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur ziyarette bulundular Kaymakam Çelik, öğrencilerle sohbet ederek binada incelemelerde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji