YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Depremzede Öğrencilere Psikososyal Eğitimler Veriliyor

Depremzede Öğrencilere Psikososyal Eğitimler Veriliyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen depremler sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, depremzede öğrencilere psikososyal eğitimler verilmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekipleri tarafından verilen eğitimler, Deprem ve Kayıp-Yas Psikoeğitim Programları, Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Öğretmen Psikoeğitim Programı ve Çalışana Destek-Afet-Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti konularını kapsıyor. Eğitimler, öğrencilerin psikolojik sağlıklarını korumak ve iyileştirmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Bunun yanı sıra, toplum bilincinin arttırılması amacıyla çevrimiçi eğitimler de düzenleniyor. Bu eğitimler, rehber öğretmenlere, diğer branş öğretmenlerine ve velilere yönelik olarak sunuluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, eğitimlere katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, depremzede öğrencilerin yanında olduklarını ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Depremin yol açtığı psikolojik etkilerin önlenmesine yönelik bu eğitimler, depremzede öğrencilerin psikolojik sağlıklarını korumak ve iyileştirmek için önemli bir adım olarak görülüyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji