YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Depremzedeler, e-Devlet üzerinden barkodlu geçici kimlik belgesi alınabilecekler

Depremzedeler, e-Devlet üzerinden barkodlu geçici kimlik belgesi alınabilecekler

Yozgat Valiliği Resmi Sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini azaltmak için, geçici kimlik belgesi başvurusunda bulunmaları gerekmeksizin e-Devlet üzerinden barkodlu geçici kimlik belgesi alınabilecekleri söylendi.

Yerleşim yeri veya diğer adres kaydı depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlar, kendileri, velileri veya vasileri adına geçici kimlik belgesini alabilecekler.

Barkodlu geçici kimlik belgesi, yeni kimlik kartı alınana kadar geçerli olacak ve üç ay boyunca kullanılabilecek. Bu uygulama sayesinde, depremden etkilenen vatandaşlar kimlik kartı başvurusu yapmak için uzun kuyruklara girmek zorunda kalmayacaklar ve kolayca kimliklerini belgeleyebilecekler.

Geçici kimlik belgesinin e-Devlet üzerinden alınması, depremzedelerin yaşadığı zorlukları azaltacak ve kimlik kartı başvurusu yapmak için gereken zaman ve maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olacak. Böylelikle, depremzedelerin mağduriyetleri en aza indirgenerek, hayatlarına normal şekilde devam etmeleri kolaylaştırılacak.

Bu uygulama, depremzedelerin acil ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla hızla hayata geçirildi. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kolayca geçici kimlik belgesi alabilecekler. Ayrıca, vatandaşlar, kimlik kartı başvurusunda bulunmak için gerekli belgeleri de e-Devlet üzerinden kolayca temin edebilecekler.

Böylece, vatandaşların kimlik kartı başvuru sürecinde yaşadıkları zorluklar azaltılarak, depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşların hayatlarına normal şekilde devam etmeleri sağlanacak.

Yozgat Valiliği Resmi sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde oldu;

Afetzedeler Geçici Kimlik Belgelerini e-Devlet’ten Alabilecekler
Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı.
Yerleşim Yeri/Diğer Adresi Depremden Etkilenen İllerimizde Olması Yeterli
Geçici kimlik belgesini, depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan vatandaşlarımız yararlanabilecek.
Kendisi ve Veli/Vasisi Oldukları Kişilerin Geçici Kimlik Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet’ten barkodlu alabiliyor.
Barkodlu Geçici Kimlik Belgesi Üç Ay Kimlik Kartı Alınıncaya Kadar Geçerli
e-Devlet’ten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji