YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Depremzedeler için Sarıkaya Belediyesi Kimlik Kartı Düzenliyor

Depremzedeler için Sarıkaya Belediyesi Kimlik Kartı Düzenliyor

Kahramanmaraş’ın merkezinde meydana gelen deprem sonrası, Türkiye’nin bütün belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve yardım dernekleri ellerindeki imkanları kullanarak yardım çalışmalarına hızla başladı.

Depremin ilk gününden itibaren Sarıkaya Belediyesi, depremzedelere yardım etmek için yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarına devam ediyor.

Sarıkaya Belediyesi, depremin ilk günü hızlı bir şekilde yardım tırını Hatay’ın Hassa ilçesine göndererek, Sarıkaya halkı ve Hassa’lılar tarafından takdir topladı.

Depremden sonra kalacak yeri olmayan vatandaşlar Türkiye’nin her yerine dağıldı ve ilçeye gelen depremzedeler Sarıkaya Kaymakamlığı aracılığıyla yurtlara yerleştirildi. Sarıkaya’ya gelen aileler ise, Sarıkayalı hayırseverler tarafından evlere yerleştirilerek ihtiyaçları karşılanmaya başladı.

Sarıkaya Belediyesi, depremzedelere yardımcı olmak için güzel bir çalışmaya imza attı. Depremzedelere, Sarıkaya Belediyesine ait kimlik kartları dağıtıldı. Depremzedeler bu kimlik kartlarıyla, Sarıkaya esnaflarının depremzedelere sunduğu imkanlardan faydalanabilecek. Hangi esnafın ne tür bir yardımda bulunacağı tam bir netlik kazanmamış olsa da, bazı fırınlar depremzedelere ücretsiz ekmek verdiklerini açıklamıştır.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, “Depremzedelerin ilçemizdeki esnaflar ve Sarıkaya Belediyesinin sunacağı hizmetlerden ücretsiz yararlanabilmeleri için böyle bir kart çıkarttık. Şu anda bu kartın avantajlarını konuşup, depremzedelere ne gibi faydaları olacağını görüşüyoruz. İlerleyen zamanlarda yine Yöre Haber gazetesi aracılığıyla açıklamalarda bulunacağız” dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji