Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler sağlık hizmetlerinde mağdur edilmeyecek

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü,

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, afet bölgesinde yaşayanların sağlık hizmetine erişiminde mağduriyetleri önlemek amacıyla tedbirler aldıklarını duyurdu.

Yapılan düzenlemeler kapsamında, afet bölgesindeki vatandaşlar diş protezi yenileme taleplerinde 4 yıllık süre aranmaksızın karşılanacak ve katılım payı, ilaç ve tıbbi malzeme payı alınmayacak. Diyaliz tedavisi için de Kurumla sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularına doğrudan veya sevk ile müracaat edebilecekler.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetine erişimlerinde yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek için tedbirler alıyor. Bu amaçla, ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı.

Diş Protezi Yenilenmesinde Destek

İkametgah kaydı afet bölgesinde bulunan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin diş protezi yenilenmesi tedavilerinde “doğal afet” provizyonu alması halinde bir defaya mahsus olmak üzere 4 yıllık süre aranmaksızın diş protezi yenilenme talepleri karşılanacak. Ayrıca, ikametgah kaydı afet bölgesinde bulunan genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, 06 Şubat tarihinden itibaren ve olağanüstü hal süresince, bu illerde ve bu iller dışındaki yerleşim yerlerinde bulunan Kurum ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına yapılan müracaatlarda “doğal afet” provizyonu alınması halinde Sağlık Uygulama Tebliğinin 1.8.1, 1.8.2 ve 1.8.3 maddelerinde tanımlanan katılım payı, ilaç katılım payı ve tıbbi malzeme payı alınmayacak.

Diyaliz Tedavisi İçin Özel Düzenlemeler

5510 sayılı Kanunun 70 inci maddesinin ikinci fıkrası gereği özel sevk kurallarına tabi olan 5510 sayılı Kanunun 60’ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri gereği genel sağlık sigortası kapsamına alınan kişilerin, olağanüstü hal süresince, bu illerde ve bu iller dışındaki yerleşim yerlerinde diyaliz tedavileri için “doğal afet” provizyonu alınması halinde Kurumla sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularına doğrudan veya sevkle müracaat edebilmeleri sağlanacak.

Bu düzenlemelerin tüm ilgililere önemle duyurulduğu açıklamada belirtildi.