YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
Dr. Ali Demir, “Çölyak hastalığı olan çocuklarda görülen belirtileri göz ardı etmeyin”

Dr. Ali Demir, “Çölyak hastalığı olan çocuklarda görülen belirtileri göz ardı etmeyin”

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Demir, çölyak hastalığının çocuklarda görülen belirtilerine dikkat çekti.

Dr. Ali Demir: “Çocuğunuzda bu belirtilerden herhangi biri varsa, çölyak hastalığından şüphelenebilirsiniz. Kesin tanı için doktor muayenesi ve gerekli testlerin yapılması önemlidir. Erken teşhis ve tedavi ile çölyak hastalığı kontrol altına alınabilir ve çocuğunuz sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilir.” dedi.

Çölyak hastalığı, buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten proteinine karşı oluşan bir otoimmün hastalık olduğunu, bu hastalığa sahip çocuklarda, glüten içeren besinler tüketildiğinde ince bağırsakta hasar meydana geldiğini belirten Dr. Demir, “Çölyak hastalığının çocuklarda görülebilen bazı belirtilerini şu şekilde sıralaya biliriz. Sindirim sistemi belirtiler;  Karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık, kusma, kilo kaybı. Büyüme ve gelişme geriliği. Yorgunluk, halsizlik. Demir eksikliği anemisi. Kemik erimesi. Depresyon, asabiyet. Deri döküntüleri. Diş minesinde bozulmalar görülmektedir. Çocuğunuzda bu belirtilerden herhangi birini görüyorsanız, doktor muayenesi için randevu almayı ihmal etmeyin. Çölyak hastalığının teşhisi için kan testleri ve endoskopi gibi bazı tetkikler yapılmaktadır. Teşhis konduktan sonra, tedavi glutensiz bir diyet uygulamakla başlar. Glutensiz diyet, çölyak hastalığının tek tedavisidir ve hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır.”

Dr. Demir, “Çölyak hastalığının erken teşhis ve tedavisi, çocukların sağlıklı bir şekilde büyüme ve gelişmesini sağlar.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji