YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,63
  • BIST
    %0,46
Dr. Candaş Tan, “İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Korumak İçin Hayati Önem Taşıyor”

Dr. Candaş Tan, “İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Korumak İçin Hayati Önem Taşıyor”

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurguladı.

Tan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İş sağlığı ve güvenliği kavramının özünde çalışanların işten ve iş ortamından ve çalışma dolayısı ile karşı karşıya kaldıkları risklere karşı korunması yer alır. İş sağlığı ve iş güvenliği kavramlarını kesin sınırlar ile birbirinden ayırmak zordur. Bugün yapılan pek çok tanımda iki kavramın birbirleri yerine kullanıldığını veya bir bütün olarak ele alındığını görmek mümkündür. Ancak, “iş güvenliği kavramı duruma teknik açıdan yaklaşım ifade eden bir kavramdır” dedi.

Tan, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için işverenlere ve çalışanlara önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, “İşverenler, işyerinde çalışanların güvenliğini ve sağlığını korumak için gerekli önlemleri almak zorundadır. Çalışanlar da işveren tarafından sağlanan koruyucu ekipmanları kullanmak ve işyerinde uygulanan iş güvenliği kurallarına uymak zorundadır.” şeklinde konuştu.

Dr. Candaş Tan, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşların Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini de ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji