YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Dr. Murat Yıldırım, “BCG Aşısı Tüberküloza Karşı Koruma Sağlıyor”

Dr. Murat Yıldırım, “BCG Aşısı Tüberküloza Karşı Koruma Sağlıyor”

Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Dr. Murat Yıldırım, tüberküloza karşı korunmanın en etkili yöntemi olan BCG aşısının önemini vurguladı.

Dr. Yıldırım, ailenin ve toplumun hastalığa karşı bağışıklık kazanması için aşı yaptırmanın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dr. Yıldırım yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tüberküloz, günümüzde hala önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalık, akciğerleri etkileyen ve bulaşıcı bir hastalıktır. BCG aşısı, tüberkülozdan korunmanın en etkili yöntemidir. Aşı, özellikle çocuklarda hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Aile hekimleri, aşı takvimine göre çocuklara BCG aşısını uygulamaktadır. Ailelerin, bu konuda aile hekimlerine güvenmeleri ve aşıyı ihmal etmemeleri çok önemlidir. BCG aşısı, doğumdan sonra ilk 12 ay içinde uygulanır. Aşı, bebeklerde ve çocuklarda tüberküloz hastalığının ağır formlarına karşı koruma sağlar. Aşı, yetişkinlerde de tüberküloz enfeksiyonuna karşı koruma sağlayabilir.” dedi.

Dr. Yıldırım, tüberkülozdan korunmak için BCG aşısı dışında da bazı önlemlerin alınması gerektiğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu: “Tüberküloz hastasıyla yakın temastan kaçınmak. Hasta öksürürken veya hapşırırken ağız ve burnunun kapatılması. Hastanın kullandığı eşyaların ayrı tutulması ve dezenfekte edilmesi. İyi havalandırma. Düzenli el yıkama. Dengeli beslenme. Tüberküloz belirtileri arasında öksürük, balgam, ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri yer alır. Bu belirtileri gösteren kişilerin en kısa sürede doktora başvurması gerekir.”

Dr. Yıldırım, tüberkülozun önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Erken teşhis ve tedavinin hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji