YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,26
  • BIST
    %0,67
Dr. Murat Yıldırım, “Yazın olduğu gibi kışın da bol su için”

Dr. Murat Yıldırım, “Yazın olduğu gibi kışın da bol su için”

Yerköy 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Dr. Murat Yıldırım, kışın da bol su içmenin önemine dikkat çekti.

Dr. Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Kışın havalar soğuduğunda, insanların su içme ihtiyacı azalır. Ancak, kış aylarında da vücudumuzun su ihtiyacı devam eder. Günde en az 2 litre su içmek, sağlığımız için çok önemlidir” dedi.

Dr. Yıldırım, suyun vücudumuzun temel yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, “Su, hücrelerimizin çalışması, organlarımızın görevlerini yerine getirmesi ve vücut ısısının düzenlenmesi için gereklidir. Su, ayrıca toksinlerin vücudumuzdan atılmasında da önemli rol oynar” diye konuştu.

Kışın bol su içmenin faydalarını sıralayan Dr. Yıldırım, şunları kaydetti:

“Kışın daha az terlediğimizi düşünsek de, hava soğuduğunda solunum yoluyla kaybettiğimiz su miktarı artar. Bu nedenle, kışın da bol su içmek, vücudumuzun su dengesini korumaya yardımcı olur.  Kışın havaların soğuk olması, eklem ağrılarını tetikleyebilir. Bol su içmek, eklemlerin kayganlığını artırarak ağrıların azalmasına yardımcı olur.  Kışın soğuk havalardan dolayı bağışıklık sistemimiz zayıflayabilir. Bol su içmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kışın kış uykusuna yatmış olan hayvanlar gibi, bizim de metabolizmamız yavaşlar. Bu nedenle, kışın da bol su içmek, metabolizmamızı hızlandırmaya yardımcı olur.” Dedi.

Dr. Yıldırım, kışın su tüketimini artırmanın yollarını da şöyle sıraladı: “  Güne bir bardak su içerek başlayın.  Yanınızda her zaman su bulundurun. Yemeklerle birlikte su için.  Meyve ve sebze tüketimini artırın. Spor yaparken bol su için.”

Dr. Yıldırım, sağlıklı bir yaşam için kışın da bol su içilmesi gerektiğini belirterek, “Her gün en az 2 litre su içmeye özen gösterin” çağrısında bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji