Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilere 11,4 Milyar Liralık Fark Ödemesi Bu Hafta Hesaplarda

En düşük emekli maaşının 20 bin liraya çıkarılmasıyla oluşan fark ödemeleri, 4 Şubat Çarşamba günü emekli ve hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ödeme takvimini duyurdu.

En düşük emekli maaşının 20 bin liraya çıkarılmasıyla oluşan fark

En düşük emekli maaşının 20 bin liraya yükseltilmesiyle oluşan fark ödemelerinin bu hafta gerçekleştirileceği açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklileri ilgilendiren bu ödemelerin takvimini kamuoyuyla paylaştı.

SGK’nın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruya göre, fark ödemeleri 4 Şubat Çarşamba günü emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Ocak itibarıyla 16 bin 881 lira olan en düşük emekli aylığının, gerçekleştirilen yasal düzenlemeyle 20 bin liraya çıkarılmasıyla birlikte, emeklilere ve hak sahiplerine toplamda yaklaşık 11,4 milyar lira fark ödemesi yapılacağı belirtildi.

Ödemelerin, emeklilerin maaşlarını almakta oldukları kanallar aracılığıyla gerçekleştirileceği ifade edildi. SGK açıklamasında, “Emeklilerimiz ve hak sahipleri, fark tutarlarını gelir ve aylık aldıkları banka veya PTT şubelerinden 4 Şubat tarihinde alabileceklerdir. Tüm emeklilerimize hayırlı olsun” denildi.

KAYNAK : Haber Merkezi