YouTube

  • DOLAR
    %-0,19
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,69
Emeklilere ek zam olacak mı? İşte 2024 ek zam için son gelişmeler

Emeklilere ek zam olacak mı? İşte 2024 ek zam için son gelişmeler

Memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 zam alacak. Bu zamlar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Memur ve memur emeklileri için yapılan zam, toplu sözleşmeden kaynaklı. İşçi ve Bağkur emeklileri için ise zam, enflasyon farkı üzerinden hesaplandı.

Emekliler, bu zamların ardından ek zam beklentisi içinde. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirileceğini belirtti.

Güler, ek zam olması durumunda bunun bir kanun teklifi ile Meclis’e getirileceğini söyledi.

Ek zam ne zaman gündeme gelecek?

Meclis, 16 Ocak’a kadar kapalı. Bu nedenle, ek zam konusunun önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirilmesi ve ardından bir kanun teklifi hazırlanması bekleniyor.

Kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ve Genel Kurulu’nda ele alınması gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra, ek zamlar şubat ayından itibaren geçerli olacak.

Ek zam için hangi seçenekler var?

Ek zam için şu an için iki seçenek gündemde:

  • Refah payı: Refah payı, enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılması anlamına geliyor. Örneğin, enflasyon oranı yüzde 37,57 ise refah payı yüzde 50 olursa, emeklilere yüzde 87,57 zam yapılmış olacak.
  • Kök maaş artışı: Kök maaş, emeklilerin maaşlarının tabanını oluşturan tutar. Kök maaşın artırılması, emeklilerin maaşlarının daha da artmasını sağlayacak.

Ek zam kimlere yapılacak?

Ek zam, tüm emeklilere yapılacak. Ancak, ek zamdan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liranın altında olan emekliler daha fazla yararlanacak.

Ek zamdan kimler yararlanamayacak?

Ek zamdan, 7 bin 500 liranın üzerinde emekli aylığı alanlar yararlanamayacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji