Erzurum’da Aras EDAŞ tarafından bakım, onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında birçok ilçede planlı elektrik kesintisi yapılacağı duyuruldu. Şirketten alınan bilgiye göre kesintiler, 28, 29 ve 30 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Yakutiye ilçesinde, 28 Ekim’de 11.00-12.00, 29 Ekim’de 13.00-14.00 ve 30 Ekim’de 14.00-15.00 saatleri arasında Kurtuluş Mahallesi’nin farklı bölgelerinde trafo bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bu kesintiden Mutlu Sokak, Çamlıbel Sokaklar, Endüstri Caddesi, Papatya Sokak, Esen Sokak ve çevresi etkilenecek.
Aşkale ilçesinde 28-30 Ekim tarihleri arasında Tazegül Mahallesi, Kandilli TOKİ, Karabıyık, Yeşilova Mahallesi ve çevresinde bakım-onarım çalışmaları yapılacak. Bu nedenle, her gün 08.30-16.00 saatleri arasında kesintilere maruz kalınacak. Ayrıca Karasu HES 1, Karasu HES 2 ve Sa-Pa GES bölgelerinde 12.00-16.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintileri yaşanacak.
Tekman ilçesinde, 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde 08.30-19.00 saatleri arasında Hacıömer ve Toptepe mahallelerinde bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi olacak. Kesintiden Söylemez, Çıkılgan, Karakale, Alemdar, Taşkesenköy ve civarındaki mezralar etkilenecek.
Hınıs ilçesinde, müteahhit firma tarafından yürütülen tesis yapım işleri dolayısıyla 28-30 Ekim tarihleri arasında 09.00-18.00 saatleri arasında Sıldız, Tanır, Ketenci, Dervişali ve Hanek mezralarında elektrik kesintileri yaşanacak.
Horasan ilçesinde de aynı tarihlerde 09.00-17.00 saatleri arasında bakım-onarım çalışmaları nedeniyle İğdeli, Hacıhalil, Molla Ahmet, Eğertaş, Hasanbey, Kaynarca ve Yeşilyurt mahallelerinde enerji kesintisi uygulanacak.
İspir ve Pazaryolu ilçelerinde, 28-30 Ekim tarihlerinde 07.00-09.00 saatleri arasında TEİAŞ ekipleri tarafından yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanacak.
Şenkaya ilçesinde, yatırım çalışmaları kapsamında 28-30 Ekim tarihlerinde 09.00-16.00 saatleri arasında Göreşken, Şenpınar, Kaynak, Aktaş ve Kürkçü mahallelerinde elektrik kesintileri uygulanacak.
Pasinler ilçesinde, 28-30 Ekim tarihlerinde 08.00-17.00 saatleri arasında bakım çalışmaları nedeniyle Alvar, Çöğender, Termo Petrol, Eges Hayvancılık ve bazı jandarma bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak.
Tortum ilçesinde ise, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde farklı saat aralıklarında bakım ve ağaç kesimi çalışmaları sebebiyle Suyatağı, Şenyurt, Kaleboynu, Uzunkavak, Çataldere mahalleleri ile bazı baz istasyonları elektriksiz kalacak.
Palandöken ilçesinde, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde 10.57-14.57 saatleri arasında test amaçlı planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek.
Vatandaşlar, elektrik kesintilerine ilişkin detaylı bilgi almak ve arıza bildiriminde bulunmak için Alo 186 Aras EDAŞ Çağrı Merkezi üzerinden destek alabiliyor.
KAYNAK : Haber Merkezi

