YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %1,45
  • BIST
    %3,10
EVDE KAL…

EVDE KAL…

Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan salgın covit-19 Corona virüsü İlk olarak 1960’lı yıllarda görülmeye başladı.
Corona virüsün, 27 Aralık 2019 tarihinde Çin’in ‘’Vuhan’’ şehrinde ortaya çıkması nedeniyle hastalık oldukça merak edilir bir konu oldu.Akciğer hastalığına neden olabilen ve tedavi edilmediğinde ağır akut, solunum yolu yetersizliği sendromu gibi hastalıklara yol açan ‘’Corona virüsü’’ çoğu insanın hayatının bir ânında karşılaştığı virüslerdir.Corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Corona Virüslerin alfa, beta, gama ve delta olarak bilinen dört alt grubu vardır.
Soğuk algınlığından ve Orta Doğu Solunum Sendromu ile Ağır Akut Solunum Sendromu gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir. Yeni Coronavirüsün, diğer Corona virüsler gibi solunum Salgıları ile bulaştığı düşünülmektedir.
Hasta kişilerden öksürük, hapşırık, gülme, konuşma sırasında Çevreye saçılan virüs içeren solunum salgısı damlacıkları, sağlam kişilerin mukozalarına temas ederek bu kişilerin hastalanmasına neden olur. Hastalığın bu Şekilde insandan insana bulaşmaması için yakın temas bir metreden yakın olmamalıdır.
COVID-19’a marufiyetten semptomların başlamasına kadar olan süre (inkübasyon süresi) 2 ile 14gündür.COVID-19 enfeksiyonu teyit edilmiş birçok insanda ateş, öksürük, nefes darlığı semptomlarıyla, ciddi Akut solunum hastalığı ortaya çıkmıştır. Bazı hastalarda ishal, bulantı, kusma şeklinde sindirim sistemi Bulgularının da tabloya Eşlik ettiği görülmüştür.
Virüsün bulaştığı hastalarda zatüre ve böbrek yetmezliği gibi ciddi Komplikasyonlar geliştiği ve bu hastaların yaklaşık %3’ünün hayatını kaybettiği görülmüştür, ölümlerin çoğunda altta yatan başka tıbbi problemler (ileri yaş, şeker, kanser, kronik, Akciğer, kalp ve böbrek hastalıkları gibi) vardır. Özellikle genç erişkinlerde, Semptomlar, hastalar Genellikle iyileşirler.Soğuk algınlığı belirtileri gibi hafiftir, bazılarında ise hiç belirti yoktur.
İlk olarak; 11 Mart’ta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Türkiye’deki ilk Corona Virüs vakasının görüldüğünü ve virüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.
İki gün sonra bu sayı beşe yükseldi, 19 Mart itibarıyla da Türkiye’de üç kişinin Hayatını kaybettiğini ve 191 vaka’nın bulunduğu duyuruldu. vaka sayısı arttıkça ölümlerde artmakta.
Daha fazla Artmasından ve yayılmasından endişe duyuyoruz.
Dinimiz İslam salgın hastalığı hakkında bakın Ne diyor? Peygamber Efendimiz; “Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, Bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız” buyurmuştur.
Öncelikle ebeveynlerimizi, büyüklerimizi çok seviyoruz bir sonraki bayramlarda Ellerini öpmek istiyoruz bu sebeple kendilerine konu hassasiyetini kırmadan İncitmeden anlatalım sevdikleriniz için,Evde kal… Güzel ülkemin güzel insanları…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji