YouTube

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %0,20
Fahiş Kira Artışlarına Karşı TBMM Harekete Geçiyor! Fırsatçılara Hapis Cezası Yolda

Fahiş Kira Artışlarına Karşı TBMM Harekete Geçiyor! Fırsatçılara Hapis Cezası Yolda

TBMM’de yeni dönemde fahiş kira artışlarına karşı öncelik verilecek konular arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yüksek kiraların önüne geçmek için yapılan açıklamaya göre, kira artışına uygulanan yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması ve fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni döneminde yoğun bir çalışma dönemi başlatılacağı ve önemli yasaların hızla hayata geçirilmesi planlandığı ifade ediliyor. Bu kapsamda, kira düzenlemesi de öncelikli konular arasında yer alacak.

Açıklamalara göre, kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması gerektiği vurgulanıyor. Böylelikle, yüksek kira artışlarının önüne geçilmesi ve kiracıların mağdur olmasının önlenmesi hedefleniyor.

Ulusal sitelerin aktardığı bilgilere göre, kira uyuşmazlıklarında farklı çözüm yolları da değerlendiriliyor. Adalet Bakanlığı’nın çalışmasının tamamlandığı belirtilerek, Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak değişiklikle piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Tutuklu yargılamanın yapılamadığı iki yıl ve daha az süreli suçlarda tutuklama kararı verilemeyecekken, üç yıl ve üzerindeki suçlarda ise tutuklama kararı mahkemenin takdirine bağlı olacak. Bu düzenlemeye ilişkin çalışmanın kısa süre içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Ayrıca, zorunlu ara buluculuk uygulamasının da kira anlaşmazlıklarında dava sürecinin başlamadan önce arabulucuya başvurulmasını öngördüğü ifade ediliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji