Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelingülü Barajı’nda Kaçak Av Denetimi Yapıldı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumlar, çevre, doğa ve su ürünleriyle ilgili geniş çaplı denetim ve eğitim çalışmaları gerçekleştirdi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumlar, çevre, doğa ve

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Yozgat Merkez’e bağlı Esenli Köyü ve Gelingülü Barajı çevresinde müşterek denetim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar kapsamında çevre, doğa ve hayvan hakları konusunda bölge halkına bilgilendirme yapılırken, vatandaşlara HAYDİ mobil uygulaması tanıtıldı. Uygulama sayesinde çevre ve hayvan suçlarının hızlıca bildirilebileceği anlatıldı. Ayrıca, HAYDİ Timi’nin görev alanları tanıtılarak toplum destekli kolluk hizmetlerine dair farkındalık artırıldı.

Denetimlerin önemli bir ayağı da Gelingülü Barajı’nda gerçekleştirildi. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yapılan kontrollerde, izinsiz olarak baraja bırakılmış 2.000 metre uzunluğunda balık uzatma ağı ile 50 adet Pinter kerevit kafesi ele geçirildi. Jandarma ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, canlı balıkları zarar görmeden suya geri bırakarak sucul ekosistemi koruma yönünde örnek bir uygulamaya imza attı.

Ayrıca bölgede faaliyet gösteren ticari balıkçılara yönelik avlanma zamanları ve yasal balık boyları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ekipler, denetimlerin yanı sıra bilinçlendirme faaliyetleriyle de yasal avcılığın önemini vurguladı.

Yozgat’ta çevrenin ve doğal yaşamın korunmasına yönelik bu tür müşterek denetim ve eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceği bildirildi.