YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Genel Başkan Necip Taşkın, “Sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözülmesini istiyoruz”

Genel Başkan Necip Taşkın, “Sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözülmesini istiyoruz”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasada sağlık çalışanlarının tüm sorunlarının çözülmesini istediklerini söyledi.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildiğini belirten Taşkın, yasada özellikle ebelerle ilgili bir düzenleme yapıldığını, ancak bu düzenlemenin yetersiz olduğunu belirterek şunları ifade etti:

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÖREV TANIMI NETLEŞTİRİLSİN

“Sağlık sistemine bir bütün olarak bakıyoruz. Bu sistemin içerisinde görev yapan her emektarın alın terinin, emeğinin ve hizmetlerinin karşılığının geri dönmesini istiyoruz. Ebelerimiz de hemşirelerimiz de diğer sağlık çalışanlarımız da bizim için çok kıymetlidir. Bu kapsamda TBMM Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edilen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifini de şüphesiz önemsiyoruz. Ancak ebe çalışanlarımızla ilgili düzenlemenin eksik olduğu kanaatindeyiz. Sağlık teşkilatlarında hizmet veren tüm sağlık çalışanlarının hakları verilmelidir. Yönetmelikler revize edilerek tüm çalışanların görev tanımları netleştirilmelidir. Bu çerçevede görev tanımları net olmayan sağlık çalışanlarının işyerlerindeki sıkıntılarının giderilmesi açısından acilen bir düzenlemeye gidilmesinin zorunlu olduğunu ifade etmek istiyorum.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ KAMUCU SİSTEME DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR

Aile Sağlığı Merkezlerinde sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasını, bunların özlük haklarının korunarak, Aile Sağlığı Merkezlerinin kamucu bir sisteme dönüştürülmesini istiyoruz.

TORBA YASA İLE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MESLEKİ, SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

TBMM’ne sunulan Torba Yasa ile sağlık çalışanlarımızın ekonomik, mesleki ve sosyal sorunlarının çözümü için düzenleme yapılması taraftarıyız. Mesleki, ekonomik ve sosyal sorunların çözülebilmesi için emekliliğe yansıyan tek kalem maaş, bugün 12 bin TL’yi geçen seyyanen zammın kök maaşa yansıtılmasını, 3.600 ek göstergenin tüm memurları kapsayacak şekilde yeniden revize edilerek mağduriyetin giderilmesini, söz verilen kira ve büyükşehir tazminatının verilmesini, Bayram ikramiyesi verilmesini, nöbet ve giyim yardımının günün ekonomik koşullarına göre revize edilmesini, vergi diliminin %15’te sabitlenmesini, kamuda sözleşmeli personel sisteminden vazgeçilmesini, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılarak bir sefere mahsus olarak eğitim durumlarına göre kadroya geçirilmelerini, sözleşmeli idarecilik sisteminin kaldırılarak liyakatin dikkate alınmasını, 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında hakları verilmeyen; Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Biyolog, Sosyal Çalışmacı, Veteriner Hekim ve Araştırmacılara hakları verilmelidir. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına iyilik yapılacaksa, seçim öncesinde verilip sonrasında unutulan sözlere benzemeden, belirttiğimiz mesleki, sosyal ve ekonomik konular torba yasa içerisinde yer almalıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji