Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grand Kartal Otel Yangını Davasında İkinci Duruşma

Bolu’nun popüler kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili davanın ikinci gününde sanık beyanları devam ediyor. Faciada 78 kişinin hayatını kaybettiği olayda, otel sahibi ve belediye yetkililerinin de aralarında bulunduğu 32 sanık yargılanıyor. Duruşmada duygusal anlar yaşanırken, otel yöneticisinin duruşma esnasında uyuduğu iddiası tepki çekti.

Bolu'nun popüler kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'daki Grand Kartal

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin de yaralandığı acı yangın ile ilgili davanın ikinci duruşması, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nde oluşturulan 700 kişilik özel mahkeme salonunda devam ediyor.

Dava kapsamında, otel sahibi, yöneticileri, belediye ve itfaiye yetkilileri ile teknik personelin de arasında bulunduğu 32 sanık yargılanıyor. Sanıklardan 19’u tutuklu olarak yargılanırken, ilk gün gece yarısına kadar süren duruşmada 9 sanık savunma yaptı.

Bugün sabah saatlerinde yeniden başlayan duruşmada diğer sanıkların savunmalarına geçildi. Mahkeme salonu etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, hayatını kaybedenlerin yakınları ve mağdurlar da salona akın etti.

“Canım kardeşim insanları kurtarmak için geri döndü”
Yangında yaşamını yitiren Alp Mercan’ın ablası ve avukatı Nihan Ece Mercan Hasarpa, duruşma sırasında yaptığı açıklamada, kardeşi ve en yakın arkadaşı Yiğit Gencebay’ın insanları kurtarmak için binaya yeniden girdiklerini ve hayatlarını kaybettiklerini anlattı.

Hasarpa, Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü ve aynı zamanda sahibi Halit Ergül’ün damadı olan Emir Aras’ın duruşma boyunca uyuduğunu belirterek, “Gerçekten insanların sinirlerini hoplatan bir durum oluyor” dedi. Hasarpa, ayrıca bugün otel sahiplerinin savunmalarının alınmasını beklediklerini söyledi.

1998 yıla kadar hapis cezası isteniyor
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otelin sahipleri Halit Ergül, Emine Murtezaoğlu Ergül ve yöneticilerinin yanı sıra Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Güleren ve itfaiye yetkilileri de dahil 11 kişi hakkında her biri için 78’er kez ‘olası kastla öldürme’ ve ‘olası kastla yaralama’ suçlarından toplamda 1998’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, otelin teknik, güvenlik ve mutfak personeli ile LPG bakım görevlileri ve il özel idaresi yetkilileri hakkında da “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Dava Türkiye’nin gündeminde
Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran facia sonrası açılan davaya ilgi yoğun. Mahkeme salonuna girişlerde polis tarafından güvenlik kontrolleri yapılıyor. Duruşmaların, adaletin hızlı ve bağımsız bir şekilde işlemesi beklentisiyle takip edildiği bildiriliyor.