YouTube

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,97
  • BIST
    %1,21
Hacı Dereli, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Saygıyla Anıyoruz”

Hacı Dereli, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Saygıyla Anıyoruz”

AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Hacı Dereli, “Bozkırın Tezenesi” Büyük Ozan Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. Yılında saygı, sevgi, özlem ve minnetle andıklarını söyledi.
Başkan Dereli, Türk halk müziğinin duayen ismi Neşat Ertaş’ın her milletten, ırktan, düşünceden insanı ‘Gönül Dağı’nın zirvesinde toplamayı başardığını ifade etti.
Neşet Ertaş türküleriyle, sözleriyle, yaşam tarzıyla herkese örnek ve önder olmuş büyük halk ozanlarımızdan biri olduğunu belirten Başkan Dereli, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.
“Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden olan Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012 günü hayata gözlerini yumuştur. Aramızdan ayrılalı tam 9 yıl geçmiştir. Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş, vefatının 9. Yılında saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Müziği, karakteri, eserleriyle Türk halk müziğinin unutulmazları arasına giren, ‘Bozkırın tezenesi’ birçok eseri Türk halk müziğine kazandırmıştır. Herhangi bir müzik eğitimi almamasına rağmen daha çocuk yaşta yeteneğini ortaya koymuş ve halkımızın gönlünde büyük bir taht kurmuştur. Yerköy ilçemizde çocuk yaşta ailesiyle birlikte yaşayan büyük üstat Neşet Ertaş, babasıyla yörenin eğlencelerinde saz çalıp türküler söylemeye başlayan saz üstadı, 8 yıl boyunca başta Yerköy, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Keskin, Kayseri, Yozgat gibi birçok yeri gezerek babası ile geçimlerini sağlamıştır. Neşet Ertaş, şair ve ozan olarak yetişmiş, milletimizin gönlünde yer bulmuştur. Son dönemde yetişen Abdal geleneği temsilcilerinden bir tanesi de Neşet Ertaş’tır. Neşet Ertaş, mütevazı kişiliğiyle hayatıyla insan sevgisiyle örnek yaşamıyla her zaman insanlarımızın gönlünde taht kurmuştur. O yüreğinde hissetmediği yaşamadığı hiçbir duyguyu kaleme almamış sazıyla söylememiş, diliyle dillendiren büyük üstadın mekânı cennet olsun” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji