YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Hayvan Hastanesi ve Borsası 2021 yılında hizmete girecek

Hayvan Hastanesi ve Borsası 2021 yılında hizmete girecek

Yozgat’ın Çalatlı köyü yakınlarında toplam 95 Bin Metrekare alana kurulacak proje ile ilde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlaması planlanan Hayvan Borsası ve Hastanesi 2021 yılında hizmete açılacak.
Yozgat Valisi Ziya Polat, Çalatlı Köyü yakınlarında yapım inşaatı devam eden Hayvan Hastanesi ve Borsasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Vali Polat, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; Yozgat’ın konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa oldukça elverişli bir il olduğunu söyledi.
Vali Polat, “İlimiz tarım ve hayvancılığın önde olduğu bir il bugünde son yıllarda yapılmış büyük projelerden birisi olan ve çok amaçlı hayvan hastanesi borsası inşaatında incelemelerde bulunduk. Müteahhidimize iki ay önce yer teslimi yapılmış ve inşallah seneye bu zamanlarda inşaatları bitirip vatandaşlarımızın milletimizin hizmetine sunacağız. 95 dönüm üzerine kurulu alanımız var. 4 tane padok veterinerimiz laboratuarımız var. Hayvanların kalabileceği yerler, misafirhanemiz var. Vatandaşlarımız hayvanlarını buruya bırakabileceği rahat edebileceği yerler olacak. Projede kesimhane yok şuan için ama onu da tadilat yapıp kesimhanede yapmayı planlanabilir. Umarım ilimize hayırlı uğurlu olur hayvancılığımızın gelişmesine katkı sunar. 16 Milyon üzerinde yaklaşık maliyeti var Oran Kalkınma ajansından 8,5 Milyon TL destek sağlandı üzerine İl Özel İdaremizin kaynakları ile vatandaşımızın emrine sunacağız. Kısa zamanda milletimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. 1500 hayvanın aynı anda kalabileceği bir yer hayvan pazarı olarak kullanılabilir. İl dışından geçiş noktasındaki vatandaşlarımızın da hayvanlarını konaklatabileceği satabileceği bir mekân olabileceğini düşünüyorum. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Polat, Hayvan Borsası incelemelerinin ardından yapım inşaatı devam eden Bozok OSB inşaatında da incelemelerde bulundu.
Bozok OSB’nin 2022 yılında hizmete açılacağını vurgulayan Vali Polat, “İkinci büyük yatırımlardan birisi olan ve inşaatı devam eden Bozok OSB inşaat alanındaki düzeltme çalışmaları ve yola çalışmalarını inceliyoruz. Müteahhidimize iki ay önce teslim ettik iş bitim tarihi 2022’dir. Burada yaklaşık 16 Milyon TL bir bedel var. 47 parselimiz ve 39 tane sanayi parseli yüzde 82.5 il özel idaresinin diğer kalanın ise ticaret ve sanayi odası ortaklığı ile devam ediyor.

Bölgemiz Çorum ve Sivas yolu anayolu kavşağında olması buranında inşallah ilerleyen yıllarda altyapısı ve OSB kurulum aşaması bittikten sonra yatırımcı çekeceğini düşünüyorum.” dedi.
“Bizler yatırımcılarımızın önünü açmak için devlet olarak her türlü imkanımızı veriyoruz” diyen Vali Polat, “Bu konudan bize destek olan tüm büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Umarım en kısa zamanda altyapımızı OSB’mizi hazır hale getiririz. Yatırımcıları burada ağrılarız ilimize katkı değer katacak bütün yatırımcıları buraya beklediğimizi ve devletimizin tüm imkanlarının onlara sonuna kadar açık olduğunu belirtiyorum. İstihdama artı değer katarız ve 39 sanayi arsasını hepsine tahsis ederiz ve ilimizin yatırımlarına yenilerini ekleriz. Bozok OSB’nin yanı sıra Boğazlıyan OSB’ye aynı zamanda bitirip bir taraftan Kayseri’den yatırımcı çekmek bir taraftan Çorum’dan ve Yozgat’tan Türkiye’nin her tarafından yatırımcının Yozgatlısı Çorumlusu değil hepsini seviyoruz. Kapımızda gönlümüzde her daim açık OSB’mizin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji