YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Hızlı Tren Hattı’nın açılışı için geri sayım başladı

Hızlı Tren Hattı’nın açılışı için geri sayım başladı

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile Yozgatlılar Konforlu ve Ekonomik Seyahat İmkanına Kavuşuyor.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılışı için geri sayım başladı. 26 Nisan tarihinde hizmete girecek olan bu hat, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinde yaşayan 1,4 milyon kişinin konforlu ve ekonomik seyahat imkanına kavuşmasını sağlayacak.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, demiryolu yatırımlarının uzun süreçler gerektirdiğine dikkat çekerek, test sürüşlerinin devam ettiğini belirtti. Hat üzerindeki inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon testlerinin tamamlandığını söyleyen Pezük, projede yerli rayların da kullanıldığına vurgu yaptı.

Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyonun inşa edildiği projenin kapsamında 155 milyon metreküp kazı ve dolgu gerçekleştirildi. Ayrıca, 49 adet tünel ve 49 adet viyadük inşa edilerek, Türkiye’nin en yüksek ayağa sahip demiryolu viyadüğü de Elmadağ’da hayata geçirildi. Dünyada MSS yöntemiyle (kalıp arabası) 90 metre açıklık geçirilerek en uzun açıklık geçilen demir yolu viyadüğü inşa edildi ve tünellerde balastsız yol (beton yol) uygulaması bir ilk olarak bu projede gerçekleştirildi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Türkiye’nin 13 bin 919 kilometrelik demiryolu ağını güçlendirerek, ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak. Özellikle pandemi döneminde toplu taşıma araçlarına olan talebin azalmasıyla birlikte hızlı tren hatlarının önemi daha da arttı. Bu nedenle, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılışı büyük bir heyecanla bekleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji