YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,05
  • ALTIN
    %1,05
  • BIST
    %3,10
Hızlı Tren Temmuz’da

Hızlı Tren Temmuz’da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Yozgat’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda incelemelerde bulundu.

Daha önce Nisan ayında yolcu taşımaya başlayacağı açıklanmasına rağmen geciken hatla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “En geç temmuz ayı içinde tamamen açılacak. Daha önce de olabilir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile hızlı trenle geldikleri Yozgat’ta Sorgun Hızlı Tren İstasyonu’nda incelemede bulundu.
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, demiryolunun, güvenli ve konforlu olduğuna dikkati çekti. Son 19 yıldır bu alanda önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Karaismailoğlu, “Çin’den Avrupa’ya hakim olan demir İpek Yolu’na hakim bir ülkeyiz.”dedi. Demiryollarının yük ve insan taşımacılığında daha yaygın kullanımını sağlamak üzere milli seferberlik ilan edildiğini hatırlatan Karaismailoğlu, Bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı inşa edildiğini, konvansiyonel hat uzunluğunun 11 bin 590 kilometreye yükseltildiğini, tüm hatların rehabilite edildiğini ifade etti.
Karaismailoğlu, “Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkarttık. Hızlı tren işletmesi bakımından dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı olduk. 2020’de bu çalışmaları bir üst safhaya çıkararak demiryolu reformunu başlattık. 2023’te demiryolu yatırımlarını yüzde 60’a, demiryolu ağını da 16 bin 775 kilometreye çıkarmayı hedefledik. Demiryolu modernizasyonu için yerli ve milli teknolojileri üretmek için çaba harcıyoruz..”diye konuştu.
ANKARA-SİVAS ARASI 2 SAATE İNECEK
Ankara-Sivas arası seyahat süresinin, projenin tamamlanmasıyla ilk etapta 4 saate, daha sonra da 2 saate ineceğini vurgulayan Karaismailoğlu, çalışmalarına başlanan Yozgat Yüksek Hızlı Tren Garı’nın bu yazdan itibaren hizmete gireceğini kaydetti.
Karaismailoğlu, “İnsan, yük ve veri ulaştırmada geleceğin Türkiyesi’nin altyapısını tamamlamaya her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Yaptığımız her yol ülkemizi her köşesinde dünya ile bağlarken küresel ticaretteki iddiamızı da artırıyoruz. Sanayicimizin işini büyütüyor, turizmcimizin önünü açıyor, çiftçimize ürününü dünya pazarında satabilme vizyonu kazandırıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken işte bu altyapı en büyük dayanaklarımızdan biri olacak. Bölgesel kalkınma sayesinde her bir ilimiz güçlü bir merkeze dönüşürken istihdam artacaktır. Hedeflediğimiz bütünsel kalkınmaya hep beraber ulaşacağız.”şeklinde konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji