HABER GÖNDER

  • DOLAR
    9,8482
    %2,56
  • EURO
    11,4819
    %2,59
  • ALTIN
    567,50
    %2,55
  • BIST
    1.480
    %1,68
Hububat ekimi başladı

Hububat ekimi başladı

   

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta çiftçiler, 2021 yılı hasadı için buğday ekimine başladı. Yozgat’ta bazı çiftçiler tarlalarını ekime hazırlarken, daha önceden hazırlıklarını tamamlayan bazı çiftçiler ise buğday ve arpa ekimine başladı.

Her yıl bölgesinde ilk ekim yapan çiftçilerin başında gelen Sorgun İlçesine Bağlı Alcı Köyü çiftçilerinden Osman Duygu, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Ekim ayı ile birlikte hububat ekimine başladıklarını söyledi.
Yaklaşık 170 dekar alanda buğday ekimi yaptıklarını belirten Duygu, “Yozgat ve bölgemizde her yıl olduğu gibi bu yılda ilk buğday ekimini ben yaptım. Hububat hasat döneminde tohum ve gübremizi önceden temin ediyorum. Çünkü ekime doğru tohum, gübre ve mazot fiyatları arttığı için önceliği bu işlere ayırıyorum. Bir ay öncesinden hububat ekimi için bütün hazırlıkları tamamladım. Ekeceğimiz tarla zaten herkti. Bu yüzden kazayağı, tızkaro işlemlerini önceden yaptım. Hafta sonu çocuklarımda yardıma gelince buğday ekim işini yaptık. Yozgat’ta buğday ve arpa ekimi, Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Bu yıl kuraklık sebebi ile biz çiftçiler hasat döneminde istenilen verimi elde edemedik. İnşallah bu yıl kuraklık sebebi ile yaşadığımız sıkıntıları hasat döneminde yaşamayız.” diye konuştu.

Babasına hububat ekiminde yardım eden Oğuz Duygu, “Köyümüzde her yıl ilk hububat ekimini her zaman babam yapıyor. Babam yaşlı olduğu için tek başına ekim yapmasının zor oluyor.Bu yüzden hafta sonu bende kardeşimle birlikte babama yardıma geliyoruz ve ekim işlerini yapıyoruz. Daha önceden tarlalarımızı ekime hazır hale getirmiştik. Hafta sonu köyümüze gelerek ekim işlerini tamamladık. Bu vesile ile bütün çiftçilerimize kazasız belasız bir ekim diliyorum, yaşadığımız kuraklık inşallah 2022 yılında yaşamayız, bol yağışlı bir sezon geçiririz” dileklerinde bulundu.

Yerköy çiftçilerinden Hasan Hüseyin Arslan’da tarlasının ekim işlemlerini gübresiz olarak yaptığını söyledi.
Gübrenin pahalı olmasından dolayı gübresiz ekim yaptığını söyleyen Arslan, “İlk defa tarlamı bu yıl gübresiz ekmek zorunda kaldım. Bu yıl kuraklık nedeniyle ürün elde edemedik. Buna rağmen gübre fiyatı çok pahalı ve gübre alamadık. İnşallah bu yıl yaşadığımız kuraklığı önümüzdeki yıl yaşamayız.” emennisinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji