YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %1,29
  • BIST
    %3,10
İhsanoğlu’ndan Rektör Karadağ’a ziyaret

İhsanoğlu’ndan Rektör Karadağ’a ziyaret

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Yozgat’a gelen İslam İşbirliği Teşkilatı  eski  Genel  Sekreteri ve eski  Milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette,  Rektör Karadağ üniversitedeki son gelişimler hakkında Prof. Dr. Ekmeleddin  İhsanoğlu’na  bilgiler verdi.

Rektör Karadağ ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile beraberindeki heyet daha sonra Prof. Dr. Ekmeleddin  İhsanoğlu tarafından üniversiteye bağışlanan, tarih, kültür ve medeniyetimize dair önemli eserlerin yer aldığı Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ve Kütüphanesine geçerek incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, baba ocağı Yozgat’a gelmekten ve Yozgat Bozok Üniversitesi’ni ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Uzun zamandır Yozgat Bozok Üniversitesi’ni ziyaret etmediğini belirten Prof. Dr. Ekmeleddin  İhsanoğlu,  “Bu süre zarfında Yozgat Bozok Üniversitesi’nde önemli gelişmelerin kaydedildiğine müşahede ettim.  Özellikle Yozgat Bozok Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşması ve bu alanda yapılan çalışmalardan gurur duydum. Yozgat Bozok Üniversitesi Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezine binlerce eser bağışladım. Bu eserler çok güzel bir şekilde muhafaza ediliyor. Burada ne tür çalışmalar yapılabilir, başka ne tür katkılarımız olur? Bu konularda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile  bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve üniversite yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum.18 Ekim’de açılacak yeni akademik yılın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na teşekkür eden Rektör Karadağ,  Üniversitelerin pek çok alanda olduğu gibi farklı alanlara dönük olarak kurulmuş olan araştırma merkezleri ile de ön plana çıktığını söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesindeki araştırma merkezlerinden bir tanesinin de Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi olduğunu belirten Karadağ, “Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezimizin amaç ve hedeflerine yönelik çok önemli çalışmalar yapmaya başladık. Amacımız mimarisi ile kültüre dair binlerce eseri ile ön plana çıkan bu merkezimizin ruhunu ve tarihi mirasını geleceğe aktarmak. Bununla ilgili bugün burada Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu hocamla neler yapabiliriz, nasıl bir faaliyet alanı oluşturabiliriz konularında bir fikir alışverişimiz oldu.  Araştırma merkezimizi  amacına matuf olarak önemli amaçlar için kullanacağız. Öğrencilerimiz başta olmak üzere araştırmacılarımızı, akademisyenlerimizi bu merkezin müdavimi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Rektör Karadağ, ziyaret anısına Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na Yozgat’ın farklı eserlerini bir arada resmetmiş bir tablo hediye ederken, İhsanoğlu da Rektör Karadağ’a kitap hediye etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji