YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
İşgücüne Katılım Oranı Düşük, Konut ve Kira Harcamaları Öne Çıkıyor

İşgücüne Katılım Oranı Düşük, Konut ve Kira Harcamaları Öne Çıkıyor

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinde işgücüne katılım oranı yüzde 11,7 olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, bu oranın ülke genelindeki işgücüne katılım oranının hafif altında kaldığı belirtildi.

TÜİK verilerine göre, işgücüne katılma oranı yüzde 48,4 iken, istihdam oranı yüzde 42,8 olarak kaydedildi.

Tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde istihdam edilenlerin oranları ise sırasıyla yüzde 20,3, yüzde 27,4 ve yüzde 52,3 olarak belirlendi.

Aynı verilerde, TR72 bölgesindeki hane halklarının en fazla harcama yaptığı alanın konut ve kira olduğu belirlendi. Bu kategori yüzde 23,6 ile ilk sırada yer alırken, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 22,8 ile ikinci, ulaştırma ise yüzde 19,9 ile üçüncü sırayı aldı.

Alkollü içecekler, sigara ve tütün yüzde 4,5, mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri yüzde 6,7, giyim ve ayakkabı yüzde 4,7, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 4,0, haberleşme yüzde 3,1, eğitim hizmetleri yüzde 1,7, eğlence-kültür yüzde 2,6 ve sağlık harcamaları ise yüzde 1,8 olarak kaydedildi.

TÜİK verilerine göre, Yozgat’ta bin kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasıla 43,7 olarak hesaplandı. İşgücü ve tüketim harcamaları verilerine ek olarak, TÜİK ayrıca il bazında kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla verilerini de açıkladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji