YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %0,30
İŞKUR, Mesleki Eğitim kursları açmaya devam ediyor

İŞKUR, Mesleki Eğitim kursları açmaya devam ediyor

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın istihdamının korunması, artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilip, işsizliğin azaltılmasına yönelik açtığı Mesleki Eğitim Kursları devam ediyor.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada; İl Müdürlüğü olarak tüm ilçelerde piyasa araştırması yaparak, talep edilen kursların değerlendirilmesi yapıldığını söyledi.
İlçelerde özelliklerine göre, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve yöresel el sanatları gibi mesleklere yönelik kurslar açtıklarını vurgulayan Yıldız, “Bu kapsamda, ilimiz genelinde işbirliği kapsamında Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 25 kişilik Şiş ve Tığ Örücülüğü ile Oyuncak Bebek Yapımcısı (Amigurumi) mesleğinde. Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 25 kişilik Bakır İşleme ve Süslemecisi, 25 kişilik Çini İşlemecisi ve 25 kişilik Cam Süs Eşyası Yapımcısı mesleklerinde. Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 12 kişilik Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Elemanı mesleğinde ve Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 20 kişilik Kadın Üst Giysileri Dikim Elemanı mesleğinde kurslarımız açıldı. Ayrıca Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiricisi ve Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı mesleklerinde Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Şiş ve Tığ Örücülüğü ve Oyuncak Bebek Yapımcısı (Amigurumi) mesleklerinde de kurslarımız planlanmakta olup en kısa zamanda açılacaktır.”dedi.
Özel politika gerektiren kişi ve grupların özellikle kadınların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kursları ile kadın istihdamının desteklendiğini belirten Yıldız, “Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere, günlük cep harçlığı da ödeniyor. Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 45 lira zaruri gider ödemesi yapılıyor. Ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 70 lira zaruri gider ödemesi de yapılmaktadır.”diye konuştu.
İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 35 lira ödendiğini vurgulayan Yıldız, ‘’İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 110 lira ödeme yapılıyor. Bunun dışında, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için de aylık 400 lira bakım desteği verilmektedir. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından mesleki eğitim kursu süresince karşılanmaktadır’’ diye konuştu. Yıldız, Kurslara katılan vatandaşlarımızdan herhangi bir ücretin kesinlikle alınmadığını, mesleki eğitim kursu süresince karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlara kurs sonunda Kurs Bitirme Sertifikası verilmektedir.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji