YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
İşletme cetvelini vermeyen firmalara 5 bin 252 lira idari para cezası

İşletme cetvelini vermeyen firmalara 5 bin 252 lira idari para cezası

Yozgat Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Sanayi Sicil Belgesi olan işletmelerin, her yıl bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini, takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde bağlı bulundukları Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiği konusunda bir uyarıda bulundu.

Yozgat Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sanayi Sicil Belgesi olan işletmelerin, 2022 yılına ait yıllık işletme cetvellerini, 2 Mayıs 2023 tarihi saat 24.00’e kadar, https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden e-devlet ile giriş yaparak elektronik ortamda vermeleri gerektiği belirtildi. Yıllık işletme cetvelleri, zorunlu hallerde taahhütlü posta, kargo ve elden İl Müdürlüğüne iletilerek de verilebilecek.

Ayrıca, zamanında ve doğru girişlerin sağlanması için son günlere bırakılmamasının önem arz ettiği belirtilirken, sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan, mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabileceği vurgulandı. 2022 yılı için 2 Mayıs 2023 tarihi saat 24.00’e kadar yıllık işletme cetvelini vermeyen firmalara 5 bin 252 lira idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Yozgat Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, işletmelerin mağdur olmaması ve ülkemiz kalkınmasına yön veren sanayi sicilinin sağlıklı verilerle işleyebilmesi için kanun maddeleri hakkında bilgi sahibi olunması ve ilgililerin yetkililerin bu doğrultuda işlemleri yürütmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji