YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
JANDARMA TEŞKİLATI 183 YAŞINDA

JANDARMA TEŞKİLATI 183 YAŞINDA

14 Haziran Jandarmanın Kuruluşunun 183 yıl dönümü münasebetiyle Yerköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Umut Mütevellioğlu ve beraberindeki jandarma personeli Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca’yı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşma yapan Kaymakam Mustafa Karaca, “Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren, İçişleri Bakanlığına bağlı silahlı genel kolluk kuvvetidir. Kuruluşu M.Ö.209 yılına dayanan Türk Ordusu’nun zaferlerle dolu tarihi içerisinde, adı Jandarma olmasa da emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik hizmetler; yargan, subaşı ve zaptiye olarak ifade edilen, konusunda uzmanlaşmış askeri statülü kolluk mensupları tarafından yürütüldü. 3 Kasım 1839 tarihinde ilan edilen Tanzimat Fermanı ile halkın can ve mal emniyetinin korunması görevi, eyalet ve sancak valilikleri emrine gönderilen subaylar tarafından yerine getirildi. Tanzimat Fermanının ilan edildiği 1839 yılı ile Asakir-İ Zaptiye Nizamnamesi (Askeri Kolluk Tüzüğü)’nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran günü birleştirilerek, 14 Haziran 1839 tarihi, Jandarma’nın kuruluş tarihi olarak kabul edildi. Emniyet Teşkilatıyla birlikte toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kurulduğu günden bugüne yaz-kış, gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeden 7/24 esasına göre fedakârca görev yapan Jandarma Teşkilatı şerefli mazisinden aldığı güçle 183 yıldır vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışıyor.” dedi.

Gerçekleşen ziyaret sonrasında, Kaymakam Mustafa Karaca, İlçe Jandarma Komutanlığından görevli başarılı personele başarı belgesi takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji