YouTube

  • DOLAR
    %-0,62
  • EURO
    %-0,51
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-0,37
Japonya’da 7.4’lük deprem!

Japonya’da 7.4’lük deprem!

Japonya’nın kuzeydoğusunda, Tōhoku bölgesinde, 1 Ocak 2024 saat 07:44’te 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, merkez üssü Japonya’nın kuzeydoğusundaki Miyagi eyaleti olan Pasifik Okyanusu’nda meydana geldi. Depremin derinliği 60 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem nedeniyle Miyagi eyaletinde tsunami uyarısı verildi. Tsunami dalgalarının 1 metre yüksekliğe ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Ancak tsunami dalgalarının yüksekliği 1 metreyi geçmedi.

Deprem nedeniyle Miyagi eyaletinde bazı binaların hasar gördüğü, bazı binaların yıkıldığı bildirildi. Deprem nedeniyle şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Deprem, Japonya’nın kuzeydoğusunda 2011 yılında meydana gelen ve 15 bin kişinin ölümüne neden olan 9.0 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde meydana geldi.

Depremden etkilenen bölgeler

Depremden en çok etkilenen bölgeler Miyagi ve Fukushima eyaletlerinde yer alan şehirler oldu. Miyagi eyaletinin Sendai kentinde bazı binalar yıkıldı, bazı binalarda hasar meydana geldi. Fukushima eyaletinin Iwaki kentinde de bazı binalarda hasar meydana geldi.

Depremin ardından alınan önlemler

Deprem nedeniyle Japonya hükümeti tarafından olağanüstü hal ilan edildi. Depremden etkilenen bölgelere yardım ekipleri gönderildi. Deprem nedeniyle meydana gelebilecek yangınlara karşı da önlemler alındı.

Depremin etkileri

Deprem nedeniyle Japonya’nın kuzeydoğusunda elektrik kesintileri meydana geldi. Demiryolu ve otoyol ulaşımda da aksaklıklar yaşandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji