YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Kadına Şiddete Karşı Destek Hattı tanıtıldı

Kadına Şiddete Karşı Destek Hattı tanıtıldı

Yozgat Polis Eşleri Derneği tarafından hazırlanan Kadına Şiddete Karşı Destek Hattı (KADES) uygulaması tanıtım projesi, bürokrat eşleri ve emniyet ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı ve Lise Caddesi’nde kadınlara tanıtıldı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan KADES tanıtım uygulamasında, cadden geçen kadınlara bilgi verilerek telefonlara uygulama indirildi.
Uygulamayı indiren kadınlar ise ilk denemelerinde kısa bir süre sonra polisleri karşısında buldu.
Yozgat Valisi Ziya Polat’ın eşi Pınar Filiz Polat ve Yozgat Polis Eşleri derneği Başkanı Özlem Esertürk, gazetecilere, KADES uygulamasının kadına şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir program olduğunu söylediler.
Yozgat Polis Eşleri Derneği Başkanı Özlem Esertürk buruda yaptığı açıklamada “ KADES Projesi ile ilgili olarak bugün buradayız. Bu proje Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Eşleri Derneği ortak çalışması. Bu ortak çalışmada KADES’i kadınlarımıza tanıtmak istiyoruz. Kadın Acil Destek Hattı (KADES) özellikle tehlike anında, şiddet görme ihtimali olan veya şiddet görmüş kadın ve çocuklarımız için özel olarak geliştirilmiş bir projedir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde geliştirilmiş bir projedir. Amacımız bu uygulama ile şiddet görmüş yada görme ihtimali olan kadınlarımıza kolluk kuvvetlerinin en kısa sürede destek vermesidir. Yozgat il merkezinde 4 noktada toplam 17 bayan polisimizle beraber KADES Programı’nın kadınlara tanıtımı ve akıllı telefonlarına uygulamanın indirilmesi çalışmamız var. Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi’nin de desteği ile şehir merkezinde barkovizyon aracımız sürekli proje ile ilgili hazırladığımız klibimizi yayınlayacak. Uygulamanın en önemli özelliği sadece kadınların kullanabilecek olması. Tamamen kadın ve çocuklara yönelik bir uygulama. Kadınlar bu uygulamayı akıllı telefonlarına indiriyorlar. T.C. Kimlik Numaraları ile beraber sisteme kayıt oluyor. Akıllı telefonun konum uygulamasının açık olması gerekiyor. Eğer konum açık değilse Mernis adres kayıtları neresi ise kolluk kuvvetleri oraya gidiyor. Kadınlarımız uygulamayı lütfen konum özelliği açık bir şekilde kullansınlar” diye konuştu.
Yozgat Valisi Ziya Polat’ın eşi Pınar Filis Polat ise Pınar Filiz Polat “KADES Uygulaması özellikle kadına şiddet olaylarının arttığı bir dönemde çok önemli oldu. Bizde bunu halkımıza duyurmak için bu projede yer aldık. Halkı bilgilendirmek ve şiddet olaylarını önlemek amacı ile yapılan bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah istediğimiz sonuçları alırız burada. Kadına şiddet olayları azalır ve biter inşallah. Artık haberlerde haber kanallarında bu olayları görmeyiz” diye konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’nin Eşi Nagihan Köse ise “Bu gibi güzel uygulamalarda her zaman bizlerde varız. Hazırlanan bu uygulamanın hayırlı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
Emine Kara isimli vatandaş ise “Lise Caddesi’nde bayan polis memurları uygulamayı tanıtmak amaçlı benimle konuştular. Bende KADES uygulamasını telefonuma indirdim. Deneme amaçlı ihbarda bulunmamla birlikte 2-3 dakika içinde polisler yanıma geldiler. Bu uygulama bence çok iyi. Şiddet görme yada tehlike durumunda uygulamadan çağrı yapılabiliyor. Uygulamayı televizyondan da duymuştum burada tanıtılması da güzel oldu. İnşallah şiddet olayları olmaz. Olursa da bu uygulama çok iyi” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji