YouTube

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %0,62
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tedbirler Değerlendirildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tedbirler Değerlendirildi

Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında gerçekleştirilen, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon’ toplantıda, alınan ve alınması gereken tedbirler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Polat, “Bir rakamı bile çok yüksek bir rakam, bir can demektir” dedi, bir daha kadın cinayetlerinin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yozgat’ta, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Planı’nın etkin bir şekilde uygulanması, şiddet mağdurlarının korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi amacıyla yapılan toplantıda çalışmalar gözden geçirildi.
Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında yapılan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ komisyon toplantısında Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Gamze Ayrım, komisyon üyelerini slayt eşliğinde bilgilendirdi. Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat’ta bu yıl sadece bir kadına şiddet olayının yaşandığını hatırlatarak, “Maalesef yiğitler şehri Yozgat’ta bu sene bir kadın cinayetimiz var. İnşallah bu son olur. Arkadaşlığımızla tedbirler alıyoruz, almaya da devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’de her daim kadına şiddete sıfır tolerans ilkesiyle çalışıldığını kaydeden Vali Polat, şöyle konuştu:
“Tabi hep söylüyoruz bir rakamı bile çok yüksek bir rakam, bir can demektir. Rabbim inşallah Yozgat’ta ve ülkemizin hiç bir tarafında kadın cinayetiyle karşılaştırmaz. Aile müdürlüğümüz, jandarmamız, emniyetimiz, diyanetimiz sahada tüm arkadaşlarımız çalışıyor, çalışmaya da devam edecekler. Alınan tedbir kararlarını kontrol ediyoruz. İleri aşamada bileklik takılıyor. Mahkemelerimizde bu yönde kararlar alınıyor. Bakanlığımız tüm kurum ve kuruluşlara bu konuya özel istisna gösteriyor. Tekrar söylüyorum bir rakamı çok yüksek. Onun için tüm arkadaşlarımıza bunun sadece resmi işin yanında bir can kaybı olduğunu hatırlatıyoruz. Her toplantıda sayısal anlamda evet arkadaşlar brifingler veriyorlar, ama gönüllere dokunmak lazım. Özümüze dönmek lazım. Değerlerimize sahip çıkmak, birbirimize sahip çıkmamız lazım. Bu konuları konuşmamız lazım, ancak konuşuyoruz. Demek ki sıkıntımız var. Bu sıkıntıyı hep beraber çözmemiz lazım. Yozgat’ta Allaha şükür o birlik beraberlik var. Biz bunu biraz daha sahaya yayarsak, birimize destek olursak, birlik beraberlik içerisinde olursak, diyanetimizle, okullarımızla, muhtarlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle inşallah sosyal destek ve toplum desteği, sokak desteğini hayata yansıtabilirsek cinayetlerin de olmayacağını ve toplumsal dayanışmanın barışmanın daha çok olacağını düşünenlerdenim. Biz, biz olarak kalırsak hepsinin üstesinden geliriz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji