YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,27
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %0,87
Kadınlar işi büyüttü

Kadınlar işi büyüttü

Aydıncık bölgesinde yaşayan kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunmak üzere önce kooperatif kurdular, şimdide sosyal projelere destek veren PTT ile anlaşma imzalayarak e-ticarete başladılar.
Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde yörenin değerli taşlarını el emeği göz nuru ile birleştirerek, ürettikleri çeşitli ürünlerin satışını yaparak, aile ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kadınlar, yaptıkları çalışmalara her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyorlar.
Kooperatifleşmekle işi resmileştiren yöre kadınları, bölgede önemli çalışmalara imza atmanın yanında ürettikleri ürünleri de bundan sonra e-ticaret yoluyla satışa sunarak, daha çok kazanç elde edecekler.
Aydıncık Kadın Girişimi ve İşletme Üretim Kooperatifi Başkanı Nimet Türker, kadınların sosyalleşmesi ve iş hayatında yer alması için 2017 yılında kooperatif kurduklarını söyledi.
Başkan Nimet Türker, Yurt içinde çeşitli il ve ilçelerde açılan fuarlara ve festivallere katılarak ürünlerini satmaya çalışmalarına rağmen pazar sıkıntısı yaşayan kadınlar, Aydıncık ve Çekerek ilçelerini ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan destek istedi.
OKTAY SÖZÜNÜ TUTTU
Kadınların iş hayatına katkısını, yerelde üretilen ürünlerin ön plana çıkarılmasını, köy, belde ve ilçelerde tarım ve diğer alanlarda üretimin artırılmasını sağlayacak projeye destek sözü veren Oktay, sosyal projelere katkı sunan PTT ile kooperatiflerin anlaşma imzalamasını sağladı.
Yapılan anlaşmayla Yozgatlı kadınlar, e-PTT AVM ve PTT Kargo vasıtasıyla ürünlerini Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarına gönderebilecek.
Yapılan işin kadınlara ve evlere katkısının artmasıyla farklı pazar arayışına girdiklerini anlatan Türker, “Yöredeki kadınlarımız, evlerine gelir getirmek istiyor. Bu nedenle kooperatife umut bağladılar” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın destekleriyle e-PTT AVM’de yer aldık, sözleşmemizi imzaladıklarını kaydeden Türker, şunları söyledi:
“Bundan sonra ürettiğimiz takıları hem yurt içi hem yurt dışına pazarlama imkanı doğacak. Bizim için gelir kaynağı olacak, kadınlarımıza ekonomik destek olacak. O yüzden Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a çok teşekkür ediyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji