YouTube

  • DOLAR
    %-0,37
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,76
  • BIST
    %0,96
Kadınlar meme kanseri ve erken tanı hakkında bilgilendirildi

Kadınlar meme kanseri ve erken tanı hakkında bilgilendirildi

Yerköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Kanser Günü ve Sağlık Bakanlığı’nın “Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında ilçede çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında, ilçe merkezinde bulunan halka açık alanlarda ve okullarda kadınlara meme kanseri ve erken tanı önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, ilçede yaşayan vatandaşlara organ bağışı konusunda da farkındalık yaratmak amacıyla broşür dağıtıldı.

Yerköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Candaş Tan, düzenledikleri etkinliklerle meme kanseri ve organ bağışı konusunda halkın bilinçlendirilmesini hedeflediklerini belirterek, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü ve erken tanı hayat kurtarıyor. Bu nedenle, tüm kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi yapması ve yılda bir kez de hekim tarafından muayene edilmesi çok önemli. Ayrıca, organ bağışı yaparak başkalarının hayatlarına dokunabiliriz” dedi.

Erken tanı hayat kurtarıyor

Etkinlikler kapsamında yapılan bilgilendirmelerde, meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkan bir hastalık olduğu belirtildi. Meme kanserinin erken evrede teşhis edildiğinde tedavi başarı oranının yüksek olduğu vurgulandı.

Organ bağışı başkalarının hayatlarına dokunmanın en güzel yolu

Etkinlikler kapsamında ayrıca, organ bağışının başkalarının hayatlarına dokunmanın en güzel yolu olduğu anlatıldı. Vatandaşlara, organ bağışı konusundaki farkındalıklarının artırılması ve organ bağışında bulunmaları çağrısı yapıldı.

Etkinliklere katılan vatandaşlardan memnuniyet

Etkinliklere katılan vatandaşlar, yapılan bilgilendirmelerden memnun olduklarını belirterek, meme kanseri ve organ bağışı konusunda daha bilinçli hale geldiklerini ifade ettiler.

ilce saglik 4 ilce saglik 3 ilce saglik 2

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji