YouTube

  • DOLAR
    %-0,19
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,69
Kahramanmaraş’taki Depremde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 44 Bini Aştı

Kahramanmaraş’taki Depremde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 44 Bini Aştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında 11 il felaket şekilde etkilendi.

En çok etkilenen iller ise Kahramanmaraş ve Hatay oldu. Binlerce bina yıkıldı ve birçok insan hayatını kaybetti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, “asrın felaketi” olarak adlandırılan bu depremden etkilenen bölgelerdeki vefat sayısının 44 bin 374’e yükseldiğini açıkladı.

Deprem sonrasında yaşanan artçı depremler ise hala devam ediyor ve uzmanlar, depremin yeryüzüne çok yakın olmasından dolayı artçıların yıllarca sürebileceğini öngörüyor. Bu nedenle, yetkililer tarafından toplumun artçı depremlere karşı tedbirli olması konusunda uyarılar yapılıyor.

11 ilin afet bölgesi ilan edildiği bu felaketin ülkeyi derinden sarsan bir olay olduğu belirtiliyor. İnsanların hayatlarını kaybetmesi ve binaların yıkılması nedeniyle birçok aile evsiz kaldı ve ülkede bir yas havası hakim. Depremin etkileri uzun süre devam edecek gibi görünüyor ve ülke, bu felaketi atlatmak için birlik ve dayanışma içinde olmaya çalışıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji