Kapadokya’da yaşanan tehlikeli anlar, sıcak hava balonunun ters rüzgar nedeniyle peribacalarının arasına sıkışmasıyla başladı. İçinde 20 yabancı turistin bulunduğu balonun pilotu Caner Uzun, sağduyulu ve hızlı kararları sayesinde büyük bir facianın önüne geçti.
Olay, sabah saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan sıcak hava balonlarından birinin Göreme beldesindeki Aşk Vadisi’ne geldiğinde ters rüzgarla karşılaşması sonucu meydana geldi. Balon pilotu Caner Uzun, tehlikeyi fark ederek acil iniş kararı aldı. Alçak irtifada uçan balonu inişe hazırlayan Uzun, peribacaları arasına acil iniş yaptı ve balon peribacaları arasına sıkıştı.
20 Yabancı Turist Merdivenle Tahliye Edildi
Olayın hemen ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Balonda bulunan 20 yabancı turist ve balon pilotu, güvenli bir şekilde merdivenle tahliye edildi. Neyse ki olayda kimse yaralanmadı.
Pilotun Sağduyulu Hareketi
Balon pilotu Caner Uzun, yaşananları şu sözlerle anlattı: “Paşabağı bölgesinde saat 05.20 sularında kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri, Zelve Açık Hava Müzesi’nin üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi karşısına iniş planladık. O anda ters bir rüzgar geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti, şu anda turlarına devam ediyorlar.”
Turistlerin Güvenliği Öncelikliydi
Balonda bulunan Portekizli turist Rosa Silva Mesquita, pilotun ve ekibin profesyonelliğini överek, “O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi,” dedi.
Kapadokya’da yaşanan bu olay, balon pilotlarının ve ekiplerinin profesyonelliklerinin bir kez daha altını çizdi. Neyse ki bu korku dolu anlar, balon pilotunun soğukkanlı ve sağduyulu hareketleri sayesinde kimseye zarar gelmeden atlatıldı.