YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,69
  • BIST
    %2,85
Karadağ, Azerbaycan’lı öğrencileri karşıladı

Karadağ, Azerbaycan’lı öğrencileri karşıladı

Bozok Üniversitesi uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında  2021-2022 eğitim öğretim yılı kayıtları için geldikleri Yozgat’ta , Rektör,  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın ve Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen tarafından karşılandı.

Bozok Üniversitesi, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında  Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptığı YOBÜYÖS ve TÖMER Türkçe Dil Yeterlik (C1) Sertifika sınavında başarılı olan öğrenciler Yozgat’a gelmeye başladı.

Aileleriyle birlikte kayıt yaptırmak için Yozgat’a gelen öğrencileri karşılayan Rektör Karadağ,  “Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine hoş geldiniz’ diyerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Karadağ,  uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Üniversite tarafından bu yıl ilk kez Uluslararası Öğrenci Sınavı (YOBÜYÖS) yapıldığını söyledi.

Uluslararası öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi’ne  ilgisinin her geçen gün artığına dikkat çeken Karadağ, “Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptığımız YOBÜYÖS ve TÖMER Türkçe Dil Yeterlik (C1) Sertifika sınavında başarılı olan  300 öğrencimiz yeni eğitim öğretim dönemi öncesi Yozgat’a gelmeye başladı. Biz de üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi ilk günlerinde karşılamak ve yanlarında olmak istedik. Üniversite olarak uluslararası öğrenci sayımızın artması temel hedefimiz. Şu an 600 olan uluslararası öğrenci sayımızı 2022 yılında 2 bin 500’e  çıkartmak istiyoruz. Üniversitemizde eğitim görecek uluslararası öğrencilerimiz, ülkemizin dil ve kültürünü öğrenmiş, donanımlı bir eğitimle mezun olarak ülkelerine döndüklerinde bizim kültür elçilerimiz olacaklar. Bu nedenle üniversitemizin görünürlüğünde önemli bir yere sahip olan uluslararası öğrencilerimizi her zaman önemsiyoruz. Şehrimize ve üniversitemize gelen öğrencilerimizin şehrimiz insanı ve üniversitemiz personeli her zaman yanlarında olacaktır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji