YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Keven: Esnafın 9 Bin Prim Günü Adaletsizliğine Çözüm Bulunmalı

Keven: Esnafın 9 Bin Prim Günü Adaletsizliğine Çözüm Bulunmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada esnafın yaşadığı 9 bin prim günü adaletsizliğini ve prim borcundaki faizin silinmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Keven, konuşmasında Yozgat’taki esnafın sorunlarına da değindi ve esnafın selamını ileterek başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada esnafın yaşadığı 9 bin prim günü adaletsizliğini ve prim borcundaki faizin silinmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Keven, TBMM’deki konuşmasında esnafının selamını da ileterek başladı. Keven, “Yozgatlı esnafımızın yaşadığı sorunları bu çatı altında defalarca dile getirdim. Yozgat’ta bin bir zorlukla ayakta durmaya çalışan esnafımızın sizlere selamı var. Esnafımız, BAĞ-KUR primlerini yıllarca ödemeye çalıştı ancak halkın alım gücü düştü, siftah yapamadı. Pandemi geldi, esnafımız dükkânını kapatmak zorunda kaldı. Böyle bir dönemde esnaftan 9000 prim günü isteyerek emekliliği zora sokmak tam anlamıyla vicdansızlıktır, adaletsizliktir. EYT’liler yıllarca yılmadan mücadele ettiler, şimdi de emeklilikte prime takılanlar ortaya çıktı. BAĞ-KUR’lu esnafın yaşadığı prim adaletsizliğini ortadan kaldırmadınız, hiç olmazsa prim borcunun faizlerini silin. Beşli çeteye sağladığınız kolaylıkların yerine küçük esnafımızı, siftah yapamayan esnafımızı düşünün ve borçlarının faizlerini sıfırlayın.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere yönelik müjdesi olan bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine çıkarılmasına da değinen Milletvekili Keven, “14 Mayıs’ta inşallah milletin iktidarını kuracağız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin sorunlarını biz çözeceğiz. Emekli yurttaşlarımızın bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çıkarılacak ve Kurban Bayramı’nda hesaplarına Ramazan ikramiyesi de dahil edilip 15 bin TL yatacak.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji