YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %1,43
Keven, “Yerel Basın Destek Bekliyor”

Keven, “Yerel Basın Destek Bekliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, yerel basın kuruluşlarının ve yerel gazetecilerin artan sorunları hakkında geniş kapsamlı bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

“Yerel gazetelerin yürüttükleri faaliyet itibariyle bir kamu hizmeti görmeleri yerel ve ulusal anlamda büyük önem taşımaktadır.

Ancak yerel gazetelerde istenen şartlar basın kuruluşlarına ciddi yükler getirmektedir. Yerel gazetelerden istenen sayfa büyüklüğü kriteri, altı fikir işçisi istihdam etmeleri ve bayi satış sayısı gibi kriterler basın kuruluşlarının daha fazla destek bulmalarını gerektiriyor.

Yerel basın kuruluşlarımız artan dolar kurundan dolayı aşırı yükselen kâğıt maliyetlerinden, resmi ilan fiyat tarifesinde artış olmamasından, basın kartı sisteminin değiştirilmesinden, resmi ilanlarda hakkaniyetli olunmamasından ve birçok sorundan mustarip durumda çalışmaktadırlar. Yine Yozgat’ta yerel basında artan ekonomik sıkıntılar, salgın süresince maddi zorluk yaşayan ve zaten az sayıda olan büyük firmaların ilan sayısının düşüşü gibi sorunlar bulunmaktadır. Bu doğrultuda Basın İlan Kurumu gibi kurumlar Yozgat’ta yıllardır emek sarf eden ilimizin emektar gazetecilerinin sorunlarına karşı çözüm yolları üretmelidir. Ancak çözüm yolu üretmekten ziyade Çorum’da bulunan Basın İlan Kurumu yerel gazetelerin resmi ilanlarında yüzde 15 oranında komisyon almaktadır. Bunca zorluğu yaşarken bir de verilen ilan ücretlerinden yüzde 15 kesinti gazetelerin artık kapanmasına sebep olmaktadır. Birçok ilçemizde gazeteler ya kapanmakta ya da 3-4 gazete birleşmektedir. Ulusal basını zapturapt altına alan iktidar bu şekilde yerel gazetelere baskı mı yapmaktadır? Sıra yerel basının susturulmasına mı geldi?” diye konuştu.

Salgın süresince yerel basın kuruluşlarının biriken sigorta ve vergi borçlarının yapılandırılmasını isteyen Keven,

“Bu şartlarda yerel basının desteklenmeden ayakta kalması imkânsız bir hal almıştır. Basın çalışanlarının sigorta primi ve vergi ödemelerinde kolaylıklar sağlanmalıdır. Salgın döneminde oluşan bu borçlarına yapılandırma ve erteleme getirilmelidir.Siyasi iktidar meslek odalarına ve mesleğin ileri gelenlerine kulak vermelidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji